Home DRUŠTVO Zakonito je da notar postane državni sekretar

Zakonito je da notar postane državni sekretar

SHARE

Agencija za borbu protiv korupcije bila upoznata sa imenovanjem javnog beležnika u Ministarstvo rada

Javni beležnik Srbislav Cvejić, nije prekršio Zakon o javnim beležnicima kada je prešao na poziciju državnog sekretara Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, rečeno je Danasu u Agenciji.

– Proverom službene evidencije Agencije utvrđeno je da je Srbislav Cvejić obavestio Agenciju o tome da je u skladu sa Zakonom o javnom beležništvu odredio javnobeležničkog zamenika dok vrši javnu funkciju državnog sekretara – navode u Agenciji za borbu protiv korupcije.

U Agenciji dodaju da su Cvejiću ukazali da mu je zakonom zabranjeno, da dok mu traje mandat u ministarstvu zabranjeno da obavlja javnobeležničke poslove.

Posetimo, Srbislav Cvejić je 13. jula na sednici Vlade Srbije imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu rada. Ipak, on je i pored tog angažmana ostao upisan u imeniku javnih beležnika. Kako nam je objašnjeno u Ministarstvu rada, ceo postupak je urađen u skladu sa Zakonom o javnom beležništvu, pošto je Cvejić javnobeležnička ovlašćenja preneo na svog zamenika.

Pre bavljenja poslom javnog beležnika, Cvejić je u dva navrata bio pomoćnik ministra odbrane, najpre Dragana Šutanovca, a potom i Aleksandra Vučića.

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here