Home POLITIKA Jeremić okreće leđa DS-u: "Samo sa pravom opozicijom"

Jeremić okreće leđa DS-u: "Samo sa pravom opozicijom"

SHARE

Demokratska stranka izgleda neće moći da računa na saradnju sa Sašom Jankovićem i Vukom Jeremićem na predstojećim beogradskim izborima, piše B92.

Nakon što je Pokret slobodnih građana objavio da obustavlja planove o saradnji sa DS, zbog najave lidera demokrata Dragan Šutanovca da će pregovarati sa Aleksandrom Vučićem o ustavnim promenama, slična poruka je stigla i od bliskih saradnika Jeremića, koji još nije formirao svoj politički pokret, soji na sajtu B92.

Programski direktor Jeremićeve organizacije CIRSD i njegov bliski saradnik Nikola Jovanović naveo je da “buduća organizacija koju će voditi Vuk Jeremić želi saradnju sa onim pokretima i strankama koji su prava opozicija i koji neće kolaborirati sa Vučićevim režimom”.

On je rekao da u “današnjem totalitarnom režim koji vlada u Srbiji” ne postoje uslovi za civilizovani dijalog o ustavnim reformama.

“Ukoliko režim iskreno želi dijalog sa opozicijom, treba da vrati normalnost u politički život i pozove pre svega na dijalog o fer i pravednim izbornim uslova”, rekao je Jovanović.

On je ponovio apel da je potrebno jedinstvo prave opozicije na beogradskim izborima, “one opozicije neće sarađivati sa režimom pod ovakvim okolnostima i koja će pobedom otvoriti vrata jednoj normalnoj, boljoj i prosperitetnijoj Srbiji”, piše na B92.

“Ako se režim ne uzdrma na izborima u Beogradu, neće biti prilike za civilizovani dijalog I demokratsko odlučivanje po bilo kojoj temi u narednim godinama”, rekao je Jovanović.

loading...

Šutanovac je pre nekoliko dana u intervjuu za FoNet najavio da će DS uobličiti predlog promena Ustava Srbije i poslati ga predsedniku Srbije i predsednici Skupštine, Vladi i ministrima.

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here