Home POLITIKA Jankovićev Pokret SG obustavlja planove o saradnji s DS: “Šutanovac javno ponudio...

Jankovićev Pokret SG obustavlja planove o saradnji s DS: “Šutanovac javno ponudio saradnju Vučiću”

SHARE

 

Pokret slobodnih građana saopštio je da obustavlja planove o izbornoj saradnji sa Demokratskom strankom (DS) zbog toga što je predsednik DS Dragan Šutanovac, kako se navodi u saopštenju, javno ponudio Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava.

“U stanju prikrivene diktature pod fantomkama, time se suštinski učestvuje u lažiranju demokratije i simulaciji dijaloga. Građani Srbije imaju pravo da znaju ko stoji sa koje strane. Beskrajne političke kombinatorike moraju biti zamenjene čvrstim i principijelnim stavovima u koje se gradjani Srbije uvek mogu pouzdati. Niko nema pravo da se kocka njihovim poverenjem”, navodi se u saopštenju obhavljenom na sajtu PSG.

Taj pokret je izrazio žaljenje zbog, kako se navodi, “zaokreta predsednika DS”, ali i ponovio da je jedini dijalog koji će ikada imati sa Aleksandrom Vučićem isključivo “razgovor o mirnoj predaji vlasti”.

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković je ocenio da potez predsednika DS “predstavlja kršenje prvog principa i uslova saradnje opozicije – da nema neposredne niti posredne saradnje sa vlašću Srpske napredne stranke”.

loading...

“Predsedništvo Pokreta je jednoglasno odlučilo da u takvim okolnostima Pokret ne može da nastavi razgovore o saradnji. Šutanovac je, između ostalog, izjavio da će demokrate svoj predlog ustavnih izmena poslati ‘predsedniku’ Aleksandru Vučiću i da debata treba da počne prvo na nivou eksperata”, dodaje se u saopštenju.

Gostujući u Novom danu N1 Šutanovac je rekao da je Politički savet DS prošle godine dobio zadatak da uradi izmenu dela Ustava koji se tiče pravosudnog sistema. On je tom prilikom, između ostalog, rekao da ne postoji neslaganje sa Jankovićem.

Izvor: Insajder, N1

 

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here