Home DRUŠTVO Šarčević građanki: Nisam vam ja pionir da me ispitujete ko dete

Šarčević građanki: Nisam vam ja pionir da me ispitujete ko dete

SHARE
Foto: Printscreen/ N1

Ministar prosvete Mladen Šarčević danas je u Novom Sadu promovisao dualno obrazovanje i omladinsko preduzetništvo, ali je taj događaj ostao u senci njegove reakcije na pitanja jedne građanke.

Šarčević je pristao na pitanja građana, a jedna od okupljenih ga je pitala da precizno objasni od kad su besplatni udžbenici.
“Od prvog septembra za one koji imaju pravo. Imaju pravo ako su primaoci socijalne pomoći…”, u tom trenutku građanka je prekinula Šarčevića sa potpitanjem “zašto onda priča da su besplatni?”. Usledio je odgovor Šarčevića, očigledno revoltiranog.
“Vi ako pitate, ja ću da kažem. A ne da mi postavljate potpitanja, nisam ja vama ni pionir ovde da me ispitujete ko dete. Pitali ste da vam odgovorim. Ja odgovaram a vi me prekidate potpitanjima”, rekao je Šarčević.
Građanka je još jednom od ministra zatražila da odgovori, ali je on rekao da to ne želi rečima: “Neću da vam odgovorim. Drski ste, pa i ja mogu da budem drzak”.
Šarčević je objasnio da je “on za decu, a ne za odrasle”, dodavši da je “to već andragogija”.
On je kako prenosi N1, između ostalog, rekao da je Zakon o udžbenicima loš i da će se ići na neku izmenu – da je plan da se udžebnicima, koji sada važe tri godine, produži taj “rok” na četiri.
Ministar je dodao da za 60 godina koliko živi u Srbiji, obrazovanje nikad nije bilo besplatno.
Autor: 021, N1
loading...
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here