Home DRUŠTVO ONA ČUVA ANU BRNABIĆ: Stroga i diskretna uvek na dva metra od...

ONA ČUVA ANU BRNABIĆ: Stroga i diskretna uvek na dva metra od premijerke(FOTO)

SHARE

BEOGRAD – O bezbednosti predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić brine Bezbednosno-informativna agencija, i to u veoma neobičnom sastavu.

Nakon što je izabrana za premijerku, na javnim događajima Ana Brnabić je počela da se pojavljuje uz nešto drugačije obezbeđenje. Brigu o njenoj sigurnosti preuzela je BIA, a novina, bar kada su u pitanju naše prilike, jeste da je uz predsednicu Vlade uvek i jedna žena.

Na prijemu u američkoj ambasadi prvi put se pojavila nova telohraniteljka. Na dva metra od premijerke, diskretno, da ne smeta u razgovorima koje je Brnabićeva vodila sa drugim zvanicama. I pored toga, nikom nije promaklo lepo i strogo lice koje prati svaki korak premijerke.

Stoji na dva metra od premijerke, diskretno, gotovo neprimetno, da je ne bi ometala u svakodnevnim obavezama, a opet na oprezu da može da reaguje u svakom trenutku.

loading...

Stoji na dva metra od premijerke, diskretno, gotovo neprimetno, da je ne bi ometala u svakodnevnim obavezama, a opet na oprezu da može da reaguje u svakom trenutku.

– Ne postoji nikakav poseban razlog zašto je uz premijerku žena. Recimo da je u pitanju rodna ravnopravnost i da se vodi računa o zastupljenosti oba pola kada je obezbeđenje najviših državnih zvaničnika u pitanju – navodi sagovornik lista upoznat sa procedurom.

U timu koji brine o bezbednosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića nema žena. Ipak, jednom prilikom on je rekao da nema predrasude kada je reč o nežnijem polu na ovakvim pozicijama. Pre nekoliko godina Vučić je posetio pripadnice Vojske Srbije u Reprezentativnom objektu Dobanovci da bi se upoznao s tim kako žene u vojsci izvršavaju zadatke. Mirjana Sakić, jedna od pripadnica specijalne jedinice “Kobre”, pitala je Vučića zašto u njegovom obezbeđenju nema žena.

– Nije na meni da biram ko će biti u obezbeđenju. Ipak, osećao bih se jednako bezbedno ukoliko bi se i žene nalazile u mom obezbeđenju – rekao je on.

Foto: Fonet/Zoran Mrđa
Izvor:Kurir.rs/Blic/Ivana Mastlović Jasnić

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here