Home POLITIKA Đurić: Srpska lista projekat od nacionalnog značaja

Đurić: Srpska lista projekat od nacionalnog značaja

SHARE

 Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas u Beogradu sa predstavnicima deset opština sa srpskom većinom na KiM o predstojećim lokalnim izborima u pokrajini i važnosti da Srpska lista na njima potvrdi i učvrsti političko jedinstvo srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, saopštila je Kancelarija za KIM.

Đurić je rekao da je ključno da Srpska lista na lokalne izbore 22. oktobra izađe sa najboljim kandidatima koji će u svim opštinama sa srpskom većinom na KiM moći da okupe narod i ostvare prekopotrebno političko jedinstvo, i koji će građanima ponuditi konkretan i opipljiv program.

“Srpska lista, kao strateški politički projekat od nacionalnog značaja za Srbiju i srpski narod na Kosovu i Metohiji, mora da bude u stanju da na najbolji moguć način artikuliše volju Srba u južnoj pokrajini, zaštiti njihove interese i kao instrument države Srbije ostvari što veći uticaj i sačuva institucionalne veze sa Srbijom”, istakao je Đurić.

Prema Đurićevim rečima, država Srbija nastaviće da podržava političko organizovanje Srba na Kosovu i Metohiji i nastojanje srpskih predstavnika da uzmu što je moguće više udela u institucijama i svim oblastima društvenog života, jer je to ono što nama pripada i nešto od čega zavisi naš opstanak na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Srpske liste i gradonačelnik Severne Mitrovice u pokrajinskim privremenim institucijama samouprave Goran Rakić pozvao je ovom prilikom sve građane Srbije sa prostora Kosova i Metohije na jedinstvo i zajedničku borbu.

“Srpska lista je stranka koja, u saradnji i uz podršku Beograda, pod jedan barjak okuplja sve Srbe kojima je Srbija u srcu i kojima je interes i bolji život našeg naroda u pokrajini na prvom mestu, i zato nikada neće sarađivati sa onima kojima je lični interes ispred nacionalnog”, istakao je Rakić.

Rakić je poručio da će Srpska lista imati najbolje kandidate za gradonačelnike i odbornike u svih deset opština sa većinskim srpskim stanovništvom, ali i kandidate za odbornike u opštinama gde Srbi nisu većina.

loading...

Izvor:Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here