Home DRUŠTVO Vulin: Dok smo tu Vučić i ja Srbija će biti vojno neutralna

Vulin: Dok smo tu Vučić i ja Srbija će biti vojno neutralna

SHARE

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da ruski “migovi” stižu u Srbiju po planu, do kraja godine, kao i tehnika koja će pripasti kopnenoj vojsci. Ministar Vulin je istakao i da je tokom susreta sa ruskim kolegom Sergejom Šojguom još jednom potvrdio principijelnu poziciju Srbije da će i dalje biti vojno neutralna.

“U svakoj našoj odluci vodićemo računa o interesima Srbije na prvom mestu, a interesi Srbije su da ima najbolje moguće odnose sa Ruskom Federacijom i to sam rekao svom sagovorniku. Dok je Aleksandar Vučić vrhovni komandant vojske i predsednik Srbije, a ja ministar odbrane, Srbija neće biti član NATO-a, nijednog vojnog saveza, baš kao što nikada nećemo uvesti sankcije Ruskoj Federaciji”, rekao je Vulin.

Vulin i Šojgu razgovarali su na vojnom poligonu u Alabinu nedaleko od Moskve o saradnji u oblasti odbrane i vojne industrije. Prisustvovali su i finalnoj trci u tenkovskom bijatlonu, gde su srpski tenkisti zauzeli šesto mesto.

On je preneo i lične pozdrave Aleksandra Vučića predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da zajedno iduće godine obeleže godišnjicu proboja Solunskog fronta, “vremena kada su Srbi i Rusi zajedno pobeđivali i kada su se zajedno borili”, kako je naveo Vulin.

IZVOR INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here