Home DRUŠTVO Antić: Nisam dobio izvinjenje od Er Srbije, optužili su me da vodim...

Antić: Nisam dobio izvinjenje od Er Srbije, optužili su me da vodim medijsku kampanju

SHARE

Čedomir Antić, otac jedanaestogodišnjeg dečaka koji ima autizam, a kom prošle nedelje nije dozvoljeno da leti avionom Er Srbije, juče je pozvan na razgovor u srpsku nacionalnu aviokompaniju, nakon što je kompaniji poslao pismo upozorenja pred tužbu.

Antić tvrdi da mu je tokom razgovora rečeno da namerno sprovodi negativnu medijsku kampanju usmerenu protiv te kompanije, te da nema osnova za tužbu.

“Očekivao sam da će se izviniti i da će reći da će proveriti procedure. Ključno je da se to više ne dešava nikom, pa ni meni i mojoj porodici. Naprotiv, dobili smo jedan govor u kom je rečeno da nisu reagovali iako su teško napadnuti negativnom medijskom kampanjom koju ja vodim iz ne znam kakvih razloga”, rekao je Antić za N1.

Antić tvrdi da je Er Srbija u saopštenju lažno navela da je njegov sin bio agresivan, kao i da su lažno naveli da su putnici tražili da mu bude zabranjeno dalje letenje.

“On nije agresivan, autistična deca nisu agresivna. Ali oni nastavljaju sukob, ne samo sa mojim detetom, već sa svim osobama sa posebnim potrebama i svom autističnom decom”, kaže Antić i dodaje da je iz razgovora zaključio da je njima najvažnije da ne izgube sudski spor i da ih mediji hvale.

loading...

Podsetimo, jedanaestogodišnjem autističnom dečaku nije bilo dozvoljeno da se u nedelju, 6. avgusta, ukrca u avion kompanije Er Srbija do Tivta. Čedomir Antić je rekao da njegov sin nije otputovao na more, iako je trebalo da putuje u pratnji majke, bake i sestre, jer su supervizor, lekar i menadžerka leta procenili da bi eventualno njegovo dugotrajno plakanje moglo da uznemiri ostale putnike.

Er Srbija je u saopštenju navela da su se njihovi službenici pridržavali procedura, prema kojima “svakog uznemirenog gosta mora da pregleda lekar na aerodromu da bi se utvrdilo da li je u stanju da putuje”.

S druge strane, iz preduzeća Aerodrom Nikola tesla saopšteno je da njihovo osoblje nije učestvovalo u donošenju ovakve odluke.

Otac dečaka, istoričar Čedomir Antić, najavio je tužbu protiv nadležnih na beogradskom aerodromu i srpske nacionalne aviokompanije Er Srbije.

U međuvremenu je, prema saznanjima agencije Beta, Direktorat civilnog vazduhoplovstva

Srbije pokrenuo vanredni inspekcijski nadzor u vezi sa odlukom nadležnih službi da dečaku sa autizmom ne dozvole ulazak u avion.

Izvor: N1

IZVOR INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here