Home DRUŠTVO Bivšem direktoru Resavice 2,5 godine zatvora

Bivšem direktoru Resavice 2,5 godine zatvora

SHARE

Bivši direktor Resavice Stevan Dželatović, optužen za primanje mita od 30.000 evra, osuđen je na dve i po godine zatvora i kaznu od 6.225.000 dinara, saopštilo je danas Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu Dželatoviću je uz zatvorsku i novčanu kaznu zabranilo da se narednih 10 godina bavi upravljanjem državnom imovinom.

Dodaj se da je Sud bivšem direktoru javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju oduzeo imovinsku korist pribavljenu krivičnim delom i to novac u iznosu od 30.000 evra.

U saopštenju se navodi da je Tužilaštvo za organizovani kriminal 30. juna ove godine s Dželatovićem zaključilo sporazum o priznanju krivičnog dela, a da je Sud 10. avgusta presudom prihvatio zaključeni sporazum i okrivljenog oglasio krivim za izvršenje krivičnog dela primanje mita.

Dželatović je uhapšen u aprilu ove godine u kući čoveka od kojeg je „zahtevao novac u vezi s jednom presudom suda u Jagodini“. Akcija je sprovedena u saradnji s Tužilaštvom za organizovani kriminal.

loading...

On je u aprilu razrešen dužnosti direktora Resavice.

IZVOR INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here