Home POLITIKA Srpska lista će podržati kandidata koalicije u kojoj je Haradinaj

Srpska lista će podržati kandidata koalicije u kojoj je Haradinaj

SHARE

 

Portparol Srpske liste Igor Simić izjavio je danas da će poslanici Srpske liste prisustvovati nastavku konstitutivne sednice Skupštine Kosova u četvrtak, 10. avgusta, i da će podržati kandidata koalicije okupljene oko Demokratske partije Kosova.

“Mi insistiramo da se ovaj proces što pre završi kako bi počeli sa rešavanjem problema sa kojima se građani suočavaju”, rekao je Simić za radio Slobodna Evropa.

Činjenica je da odlukom Ustavnog suda iz 2014. mesto predsednika Skupštine pripada opciji sa najvećim brojem poslaničkih mesta, a u ovom slučaju to je koalicija DPK, Alijanse za budućnost Kosova, čiji je lider Ramuš Haradinaj i Inicijative za Kosovo, rekao je Simić.

“Da li je to Kadri Veselji, ili neko drugi iz koalicije, svako koga u skladu sa zakonom predloži koalicija koja ima najveći broj poslanika, dobiće podršku Srpske liste, apsolutno poštujući zakon i odluku Ustavnog suda”, istakao je Simić.

loading...

On dodaje da to treba da urade i ostale političke partije.

“Zašto to nisu uradili, to je pitanje za njih. Ja lično mislim da je u pitanju neka politička igra kojom se sprečava formiranje institucija”, dodao je Simić.

Predsedavajući Skupštine Kosova, najstariji poslanik Adem Mikulovci, odredio je nastavak sednice za četvrtak, 10. avgust u 10 časova.

Poslanici Srpske liste koji imaju devet od deset mandata koliko je u Skupštini Kosova rezervisano za srpsku zajednicu najavili su da će sve odluke donositi u saradnji s Beogradom.

Srbija je za Ramušem Haradinajem, kandidatom koalicije okupljene oko DPK za premijera Kosova raspisala poternicu zbog ratnih zločina.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here