Home POLITIKA SNS: Devojčice same uzele stranačku zastavu jer poštuju Vučića

SNS: Devojčice same uzele stranačku zastavu jer poštuju Vučića

SHARE

 

Predsednik Srpske napredne stranke u Gadžinom Hanu Goran Stoiljković kaže da su pionirke ženskog fudbalskog kluba Mašinac “spontano i samovoljno” uzele stranačka obeležja ove stranke da bi se slikala za Fejsbuk.

Naime, na fotografiji koja je, prema rečima trenera Perice Krstića, snimljena na planini Seličevici, devojčice su držale zastavu Srpske napredne stranke.

Stoiljković, koji je takođe na fotografiji, je rekao da su sa devojčicama iz niškog kluba koje drže zastavu, snimljeni i pojedini roditelji. On tvrdi da su zastave na izletište doneli aktivisti SNS, a da su ih deca iz Mašinca uzela samoinicijativno jer, kako su mu kazali, “cene rad predsednika Aleksandra Vučića”, pišu Južne vesti.

On navodi da nije bilo namere da se deca iskoriste za političku propagandu.

loading...

“Na fotografijama su stranačke zastave koje je neko od aktivista članova izbacio gore na planinu, ali stranka nije uradila ništa da nametne zastave, već su deca sama uzela. Ja sam im rekao nemojte zastave, ali su oni rekli da hoće da se slikaju sa njima, da poštuju predsednika Aleksandra Vučića i da hoće da imaju to za svoj Fejsbuk nalog”, tvrdi Stojiljković, a prenose Južne vesti.

On se ironično zahvalio redakciji Južnih vesti što je pisala o ovom slučaju, konstatujući da niko ne bi čuo za manifestaciju koju Opština godinama organizuje da bi promovisala izletište Crkvište.

“Ja želim da vam se zahvalim što ste to objavili, jer niko od medija nije hteo da izađe i da vidi šta se organizuje. Mi to godinama pokušavamo da radimo i napravimo izletište Niša, koje je udaljeno pet kilometara od grada koliko je daleko Zaplanje”, dodao je Stoiljković.

Predsednik Opštine Saša Đorđević (SPS), čiji komentar novinari nisu prošle nedelje uspeli da dobiju, rekao je da ne zna ništa o zastavama SNS jer je, kako je kazao, na proslavu Svetog Ilije stigao tek popodne.

Podsetimo, odgovornost za to što su maloletne članice ženskog fudbalskog kluba Mašinac fotografisane sa zastavom vladajuće stranke nije preuzeo ni njihov trener Perica Krstić.

Iako je i on na fotografiji, tvrdio je da nije video da deca drže zastave, a pravdao se i da ne zna za zakonske odredbe koje zabranjuju korišćenje dece u svrhu političke promocije, kao i zabranu mešanja politike u sportske aktivnosti.

Izvor: Južne vesti, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here