Home POLITIKA Oprečne izjave iz Srpske liste o podršci predsedniku Skupštine Kosova iz “ratne...

Oprečne izjave iz Srpske liste o podršci predsedniku Skupštine Kosova iz “ratne koalicije”

SHARE

 

Iz Srpske liste navode za B92 da nisu podržali takozvanu “ratnu koaliciju” i ističu da još nisu odlučili da li će učestvovati u radu kosovske skupštine.

Kako kažu, neće podržati Haradinaja i koaliciju oko Demokratske partije Kosova.

“Srpska lista želi da bude konstruktivan politički subjekt. Isto tako, ponavljam da mi ne želimo da budemo prepreka formiranju institucija u Prištini, ipak da li ćemo uzeti učešće u nastavku konstitutivne sednice zavisi isključivo da li će se stvoriti uslovi za formiranje predsedništva Skupštine”, navodi portparol Srpske liste Igor Simić za B92.

Ranije danas međutim portparol Srpske liste Igor Simić izjavio je da će poslanici Srpske liste prisustvovati nastavku konstitutivne sednice Skupštine Kosova u četvrtak, 10. avgusta, i da će podržati kandidata koalicije okupljene oko Demokratske partije Kosova.

loading...

“Mi insistiramo da se ovaj proces što pre završi kako bi počeli sa rešavanjem problema sa kojima se građani suočavaju”, rekao je Simić za radio Slobodna Evropa.

Činjenica je da odlukom Ustavnog suda iz 2014. mesto predsednika Skupštine pripada opciji sa najvećim brojem poslaničkih mesta, a u ovom slučaju to je koalicija DPK, Alijanse za budućnost Kosova, čiji je lider Ramuš Haradinaj i Inicijative za Kosovo, rekao je Simić.

“Da li je to Kadri Veselji, ili neko drugi iz koalicije, svako koga u skladu sa zakonom predloži koalicija koja ima najveći broj poslanika, dobiće podršku Srpske liste, apsolutno poštujući zakon i odluku Ustavnog suda”, istakao je Simić.

Izvor: B92, Slobodna Evropa, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here