Home POLITIKA Pašalić: Zaštitniku omogućiti veću samostalnost i nezavisnost

Pašalić: Zaštitniku omogućiti veću samostalnost i nezavisnost

SHARE

 

Zaštitnik građana Zoran Pašalić, koji je pre dve nedelje stupio na tu funkciju, izjavio je da je potrebno izmeniti Zakon o zaštitniku građana.

On je rekao da sve promene u zakonu treba da idu u pravcu veće samostalnosti i nezavisnosti zaštitnika građana i u pravcu davanja većeg autoriteta zaštitniku građana, jer se, prema njegovim rečima, učinak ombudsmana bazira na njegovom autoritetu, prenosi Politika.

Na pitanje smatra li da su slučajevi Savamala i Parada ponosa dobro vođeni, rekao je da su za njega svi slučajevi u zaštitniku građana isti.

“Oni jesu medijski interesantni, najvećim delom je to ono što je targetovalo te slučajeve, ali kao što sam radio u sudu – bilo je i tu medijski interesantnih slučajeva, ali ih nisam izdvajao, nego su svi bili podjednako tretirani – tako će biti i ovde”, rekao je Pašalić.

loading...

“Pratiću sve slučajeve podjednako, pa i te. A što se tiče samog slučaja, vrlo dobro znate da se tom problematikom bave nadležna tužilaštva i sudovi… U ovom trenutku zaštitnik građana nema ingerenciju nad sudovima, odnosno, ne može da kontroliše sudove i tužilaštvo. Možda će se to u budućem periodu izmeniti”, naveo je Pašalić.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here