Home DRUŠTVO Vujičić: Bivši vlasnik poziva radnike Goše na razgovor u Slovačku

Vujičić: Bivši vlasnik poziva radnike Goše na razgovor u Slovačku

SHARE

Ministar privrede Goran Knežćević uputio je poziv direktoru kompanije Goša poziv za sastanak na kome će se razgovarati o aktuelnoj situaciji u ovoj fabrici, saopštilo je Ministarstvo privrede.

„Siguran sam da će Vaša poseta biti korisna i da ćemo razgovorom doći do više mogućnosti za rešavanje situacije u Goši“, rekao je ministar u pismu direktoru firme Lisnart Holdings Limited, koja je prema podacima APR-a 100% vlasnik „Goše – Fabrike šinskih vozila“.

Kako se dodaje u saopštenju, Ministarstvo privrede je u proteklom periodu u više navrata i na više načina, pokušavalo da stupi u kontakt sa vlasnicima kompanije koja je vlasnik „Goše“.

Vujičić: Bivši vlasnik Goše nezadovoljan pisanjem medija, ugrožen ugled fabrike

Radnici fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke ne odustaju od štrajka koji traje više od četiri meseca i čekaju da im državni vrh pomogne u rešavanju problema u toj fabrici, izjavio je danas predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić agenciji Beta.

“Mi i dalje štrajkujemo, ali bez štrajka glađu i blokade pruge na međunarodnom Koridoru 10, zbog rizika od visokih temperatura”, rekao je agenciji Beta Vujičić.

loading...

On je naveo da pomaka u pregovorima sa poslovodstvom fabrike nema, ali je kazao da im je danas direktor preneo poziv nekadašnjeg vlasnika, slovačke kompanije ŽOS, da delegacija radnika i uprave dođu na razgovor u tu zemlju, jer je nezadovoljan pisanjem medija u kojima se ta firma pominje u negativnom kontekstu, čime se ruši njen ugled.

“Zvaničan poziv još nismo dobili, a očekujemo ga sutra ili u ponedeljak, ali još uvek ne znam šta ćemo odlučiti, kao ni šta da očekujemo od tog sastanka”, rekao je Vujičić.

On je podsetio da je ŽOS prodao Gošu kiparskom Lisnartu za 4,2 miliona evra, ali je istakao da ni predstavnici Vlade još nisu utvrdili ko je pravi vlasnik fabrike.

“Mi sumnjamo da je fabrika ostala u vlasništvu istih ili njima bliskih ljudi”, kazao je Vujičić.

Podsetimo, radnici Goše su bili u štrajku od početka marta zbog neisplaćenih zarada od 2014. godine, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.

Oni potražuju po 500.000 do 600.000 dinara, a oni koji su tužili poslodavca i milion do milion i po dinara zbog obračuna trogodišnje kamate.

Ranije je sa poslodavcem dogovoreno da se dug isplati u 16 mesečnih rata, ali ni prva rata nije isplaćena u celosti.

Goša zapošljava 358 ljudi i bila je u vlasništvu slovačke firme ŽOS koja je prodala kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona evra, ali radnici misle da je reč o “poslovnoj akrobaciji” i da je fabrika i dalje u vlasništu istih ljudi.

IZVOR INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here