Home DRUŠTVO NUNS zabrinut zbog gašenja Njuzvika

NUNS zabrinut zbog gašenja Njuzvika

SHARE

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) danas u saopštenju izražava žaljenje i ozbiljnu zabrinutost zbog gašenja magazina Njuzvik Srbija.

Nezavisno udruženje novinara Srbije žali zbog gašenja časopisa koji je profesionalnom uređivačkom politikom i raznovrsnim sadržajem, posebno obradom specifičnih nekomercijalnih tema od javnog značaja zauzimao posebnu poziciju u srpskoj galaksije štampe, objašnjava se u saopštenju.

Takođe, NUNS je zabrinut zbog obrazloženja izdavača Njuzvika, Adrija Medija grupe (AMG), u kojem se tvrdi da je prestanak izlaženja tog magazina posledica “progona” ove medijske kompanije po nalogu vlasti i predsednika Republike.

“Ne ulazeći u opravdanost pomenutih tvrdnji AMG”, NUNS smatra da je medijsko tržište u Srbiji politički kontrolisano i da u praksi nisu zaživela zakonom propisana pravila i mehanizmi koji bi trebalo da obezbede punu slobodu medija.

Suprotno tržišnoj logici, funkcionisanje i opstanak medija neposredno zavise od političke volje i moći, što direktno ugrožava njihovu civilizacijsku ulogu i misiju u izgradnji i očuvanju demokratskog društva, ukazuje NUNS.

Piše: FoNet

IZVOR DANAS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here