Home DRUŠTVO Knežević pozvao vlasnika Goše na razgovor

Knežević pozvao vlasnika Goše na razgovor

SHARE

Ministar privrede Goran Knežćević uputio je poziv direktoru kompanije Goša poziv za sastanak na kome će se razgovarati o aktuelnoj situaciji u ovoj fabric, saopštilo je Ministarstvo privrede.

„Siguran sam da će Vaša poseta biti korisna i da ćemo razgovorom doći do više mogućnosti za rešavanje situacije u Goši“, rekao je ministar u pismu direktoru firme Lisnart Holdings Limited, koja je prema podacima APR-a 100% vlasnik „Goše – Fabrike šinskih vozila“.

Kako se dodaje u saopštenju, Ministarstvo privrede je u proteklom periodu u više navrata i na više načina, pokušavalo da stupi u kontakt sa vlasnicima kompanije koja je vlasnik „Goše“.

Podsetimo, radnici Goše su bili u štrajku od početka marta zbog neisplaćenih zarada od 2014. godine, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.

Oni potražuju po 500.000 do 600.000 dinara, a oni koji su tužili poslodavca i milion do milion i po dinara zbog obračuna trogodišnje kamate.

loading...

Ranije je sa poslodavcem dogovoreno da se dug isplati u 16 mesečnih rata, ali ni prva rata nije isplaćena u celosti.

Goša zapošljava 358 ljudi i bila je u vlasništvu slovačke firme ŽOS koja je prodala kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona evra, ali radnici misle da je reč o “poslovnoj akrobaciji” i da je fabrika i dalje u vlasništu istih ljudi.

Izvor: Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here