Home DRUŠTVO Vulin: Traktori su korisniji od tenkova, ali nema traktora ako nema tenkova

Vulin: Traktori su korisniji od tenkova, ali nema traktora ako nema tenkova

SHARE

Šest migova 29 stižu iz Rusije kako je dogovoreno i biće u Srbiji do kraja godine, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

“Razumem nestrpljenje, ali ponavljam, avioni će stići do kraja godine, MIG 29 biće u sastavu našeg naoružanja. Koji je to rok postavljen? Rokovi se poštuju i biće do kraja godine”, rekao je Vulin novinarima na aerodromu Batajnica, prilikom proslave Dana avijacije.

Kako je naglasio, naša avijacija se nakon decenija namernog zapuštanja obnavlja, obezbeđena su dva nova helikoptera, a kaže i da će uskoro stići i novi helikopteri HA145M.

“Nijedna armija na svetu ne postoji zbog mira, svaka postoji zbog rata, traktori su korisniji od tenkova, ali ako nema tenkova, onda neće biti ni traktora jednog dana”, izjavio je Vulin.

On je podsetio da je “Srbija neutralna zemlja i da nema na koga da se osloni i da može da računa samo na sebe i na svoje stanovništvo i da smatra da je zato potreban neki vid obuke”.

loading...

Potom je pojasnio svoju ideju da se stanovništvo obuči veštinama korisnim za odbranu zemlje. Prema njegovim rečima, gotovo sve zemlje koje drže do sebe imaju neku vrstu obuke.

“Svaka armija ima svoju vojnu komponentu, ali isto tako i civilnu, i ima potrebu da se određene veštine i specijalnosti prenesu na što veći broj građana… Naravno da niko ne misli da bi civilu dali kalašnjikov, ali i te kako mislimo da civilu damo prvi zavoj, sposobnosti i veštinu da pomogne u elementarnim nepogodama. Potrebno je da to uradimo i smatramo da to uradimo kroz prosvetni sistem, kroz naš sistem u celini. Uostalom, do kraja godine se donosi strategija odbrane gde će u skladu sa pretnjama i opasnostima koje prepoznaje naša armija biti predloženi odgovarajući odgovori”, rekao je Vulin.

On je ponovio da “nema govora o tome da će Srbija postati članica NATO saveza, niti da će uvesti sankcije Ruskoj Federaciji” i, kako je rekao Vulin, “potpuno je nerazumljivo, neshvatljivo, neodgovorno i zlonamerno napadati jedinog državnika u Evropi Aleksandra Vučića, koji neće da popusti pod tim pritiscima”.

Izvor: Beta, Insajder

IZVOR INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here