Home POLITIKA Ružić: Ukidanje zabrane zapošljavanja u javnom sektoru kad ispunimo ciljeve

Ružić: Ukidanje zabrane zapošljavanja u javnom sektoru kad ispunimo ciljeve

SHARE

 

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je da bi broj izvršilaca u jedinicama lokalne samouprave u Srbiji do kraja 2018. godine trebalo da bude 100.700, dok ih je u 2013. godini bilo 123.700. Ružić je rekao da će broj izvršilaca ove godine biti smanjen za 2.486 i dodao da to ne znači da neće biti novih prijema.

“Sa MMF-om imamo aranžman koji predviđa mogućnost novih prijema, ali isključivo tamo gde za to postoji potreba”, rekao je Ružić posle sastanka sa načelnicima upravnih okruga iz cele Srbije.

Ministar je rekao da se u pojedinim lokalnim samoupravama brojnost preduzeća koristi kao kriterijum za određivanje broja izvršilaca i ocenio da to nije dobro.

“Ukoliko imate opštinu od 15.000 stanovnika, da li je potrebno da ima 16 preduzeća? Naravno da ne”, naveo je Ružić.

loading...

On je dodao da postoje opštine koje se veoma odgovorno odnose prema pitanjima zapošljavanja. Na pitanje kada će biti ukinuta zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, Ružić je odgovorio da je to politička odluka.

“Svi bi voleli da se ta zabrana što pre skine, ali to će biti urađeno kada izvršimo ciljeve koje smo zacrtali”, rekao je Ružić.

Prema njegovim rečima, manjak kadrova na pojedinim radnim mestima u narednom periodu rešavaće se reorganizacijom i popunjavanjem iz sektora u kojima postoje viškovi zaposlenih.

Načelnici okruga su kao najveći problem na sastanku izneli manjak inspektora, a Ružić je obećao da će taj problem uskoro biti rešen jer, kako je rekao, “neodrživo je da recimo na jugu Srbije rade samo četiri zdravstvena inspektora”.

Izvor: N1, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here