Home POLITIKA Direktor Goše prekršio dogovor

Direktor Goše prekršio dogovor

SHARE

Štrajk radnika Goše i dalje traje jer direktor kompanije Milutin Šćepanović danas nije pozvao radnike na sastanak što je u petak dogovoreno sa Agencijom za mirno rešavanje sporova, prenosi N1.

Ranije danas, predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić za Insajder je naveo da su radnici i generalni direktor u petak imali dogovor u Agenciji za mirno rešavanje sporova da će danas sesti i dogovoriti se. Međutim, to se po svemu sudeći nije desilo.

Kako prenosi N1, radnici su se u 15 časova razišli i otišli kući ali kažu da su spremni da sačekaju ponudu rukovodstva u naredna dva ili tri dana pre nego što dođe do radikalitzacije štrajka.

Najavljuju da će, ako ne dodje do dogovora, možda i stupiti u štrajk glađu ili održavati proteste ispred opštine.

Milan Vujičić ranije je za Danas takođe izjavio da je radnicima direktor u petak na sastanku potvrdio da je vlasnik Goše i dalje slovačka ŽOS Trnava, čime su potvrđene njihove sumnje u to još od početka štrajka, odnosno od prodaje firme.

loading...

“Kada je ŽOS Trnava prodala Gošu kiparskom Lisnartu svi smo znali da je to stara firma. Šćepanović nam je rekao da je Vladimir Por (vlasnik ŽOS Trnava) vlasnik 40 odsto akcija u kiparskoj firmi” istakao je Vujačić.

Radnici Goše su već gotovo četiri meseca u štrajku.

Proizvodnja je obustavljena zbog neisplaćenih zarada od 2014, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.

Goša zapošljava 358 ljudi i bila je u vlasništvu slovačke firme ŽOS koja je prodala kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona evra.

Predstavnici radnika Goše i Ministarstva privrede dogovorili su pre nekoliko dana da država reprogramira dugove fondovima i da pomogne toj fabrici da obezbedi poslove sa železarom u Smederevu, a preko kompanije Jugoimport SDPR sa Iranom.

IZVOR INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here