Home DRUŠTVO Direktor Goše još nije ispunio prethodni dogovor, moguća radikalizacija štrajka

Direktor Goše još nije ispunio prethodni dogovor, moguća radikalizacija štrajka

SHARE

 

Odluku o nastavku ili radikalizaciji štrajka radnika u fabrici Goša iz Smederevske Palanke donećemo do kraja dana kada budemo videli da li će generalni direktor ispuniti obećanje i pozvati radnike na sastanak, rekao je za Insajder predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić.

“Iako smo u petak imali dogovor u Agenciji za mirno rešavanje sporova da ćemo danas sesti sa generalnim direktorom i dogovoriti se on radnike još nije pozvao”, kaže Vujičić i dodaje da će radnici ukoliko se generalni direktor ne obrati do kraja dana odlučiti na koji način će biti nastavljen štrajk.

Vujičić dodaje da je prema njegovim informacijama generalni direktor Goše danas stupio u kontakt samo s vlasnicima ove fabrike.

Radnici Goše su već gotovo četiri meseca u štrajku.

loading...

Proizvodnja je obustavljena zbog neisplaćenih zarada od 2014, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.

Goša zapošljava 358 ljudi i bila je u vlasništvu slovačke firme ŽOS koja je prodala kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona evra.

Predstavnici radnika Goše i Ministarstva privrede dogovorili su pre dva dana da država reprogramira dugove fondovima i da pomogne toj fabrici da obezbedi poslove sa železarom u Smederevu, a preko kompanije Jugoimport SDPR sa Iranom.

Ministar privrede Goran Knežević tada je rekao da je država je spremna da napravi reprogram dugova prema Fondu za razvoj i Poreskoj upravi, ali tek kada Goša počne da radi, kada se radnici vrate na posao i kada fabrika bude mogla da garantuje isporuku dobavljačima.

Izvor: Insajder

 

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here