Home DRUŠTVO DELIJE POSLALE NIKAD JAČU PORUKU VUČIĆU: Od ove rečenice o Kosovu još...

DELIJE POSLALE NIKAD JAČU PORUKU VUČIĆU: Od ove rečenice o Kosovu još mu uši bride! (FOTO)

SHARE

Posle autorskog teksta koji je predsednik Srbije objavio, navijači Crvene zvezde su odmah odreagovali

Delije su i na utakmici Crvena zvezda – Sparta Prag ponovo jasno do znanja kompletnoj javnosti stavile svoj stav po pitanju Kosova i Metohije.

Navijači vicešampiona Srbije su najpre na početku meča napravile spektakularnu koreografiju na kojoj je u bojama srpske zastave u sredini severne tribine bila oslikana karta Kosova, dok je ispod bilo ispisano “Tamo je selo moje, tamo je Srbija”.

 

FOTO: DADO ĐILAS

Oni su samo nastavili ono što rade na svakoj od utakmica koje su crveno-beli igrali ove sezone, a kao što su i radili tokom svih prethodnih godina kroz koreografije i transparente poručujući da je za njih Kosovo neotuđivi deo Srbije.

Ali to nije sve što su Delije uradile da iskažu svoj stav tokom duela sa Česima po tom pitanju, već su imale i dva transparenta koji su bili svojevrstan odgovor predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću.

loading...

On je pre nekoliko dana u autorskom tekstu za “Blic” najavio početak “unutrašnjeg dijaloga” sa Albancima na Kosovu i da Srbija mora da prestane sa mitovima i da prihvati realnost, a da je do rešenja potrebno doći kompromisom sa Albancima.

– Ćutanje znači da nas odgovori, ni na šta, više ne interesuju. Ćutanje znači da nemamo više šta da tražimo. Da smo prestali da se nadamo. Da smo spremni za poslednju opciju. Za sukob. I naš unutrašnji, i onaj sa svima oko nas…Rešenje ne leži sa jedne strane u našim mitovima i sukobima, ali sa druge strane, ne leži ni u negiranju i odricanju od svih naših nacionalnih i državnih interesa. Vreme je da kao narod prestanemo kao noj da zabijamo glavu u pesak, da pokušamo da budemo realni, da ne dopustimo sebi da izgubimo ili nekome predamo ono što imamo, ali da ne čekamo da će nam u ruke doći i ono što smo odavno izgubili…Pronalaženje rešenja zahteva vruću glavu od stalnog razmišljanja, srce koje je hladno na preterane emocije, i ruke uprljane kompromisima. I naše i albanske – napisao je u tom tekstu između ostalog Vučić.

 

FOTO: FONET

Veliki deo javnost je to shvatio kao spremnost da se možda prizna nezavisnost Kosova, što predstavlja i kršenje Ustava Srbije, u čijoj preambuli piše da je Kosovo neotuđivi deo zemlje.

Zato su verovatno i Delije sa dva transparenta imale poruku za predsednika Srbije, da nikako neće prihvatiti bilo kakvo rešenje koje vodi ka tome.

 

FOTO: DADO ĐILAS

– Kosmet je srpski i ničiji više, u Ustavu piše i ne sme da se briše – pisalo je na jednom transparentu, a onda na drugom.

 

FOTO: DADO ĐILAS

– Bez dedova nema nas, hvaliću se na sav glas, sutra da mi deca znaju, deda nije znao za predaju.

I na kraju su tačku stavili sa porukom “Ovo je unutrašnji dijalog”.

Izvor: Espreso.rs

 

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here