Home POLITIKA Zapaljen automobil Olivera Ivanovića

Zapaljen automobil Olivera Ivanovića

SHARE

 

Automobil  lidera GI “Srbija, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića zapaljen je rano jutros, oko četiri sata, u Kosovskoj Mitrovici, javio je portal Kossev.

Informaciju su za portal potvrdili sam Oliver Ivanović i zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti. Veruje se da je požar podmetnut, a slučaj je okarakterisan kao podmetanje požara i izazivanje opšte opasnosti.

Ivanović kaže da nema neprijatelje i da se ne bavi nekazonitim poslovima, ali da ima političke neistomišljenike, te da gradske vlasti, moraju, kako kaže, da se distanciraju od serije incidenata.

“Policija je registrovala slučaj oko 04:01. Nakon poziva koji smo dobili u vezi sa požarom na automobilu. U pitanju je vozilo marke ‘Passat’, za koje se veruje da u vlasništvu Olivera Ivanovića. Pretpostavljamo za sada da je požar podmetnut,” kazao je u izjavi za KoSSev Hoti.

loading...

Dodao je takođe da su počinioci, za sada, nepoznati, ali i da Kosovska policija radi na njihovom otkrivanju, kao i na otkrivanju motiva

“Nemam nikakav lični sukob ni sa kim. Nemam nikakav nelegalni biznis, nemam ništa što bi me dovelo u sukob sa ljudima, jedino što može da se desi jeste to da imam političke neistomišljenike, ali to ne sme da bude razlog za ovako nešto,” rekao je Ivanović za KoSSev.

On je naveo da lokalne vlasti moraju da se jasno distanciraju od slučaja.

Pre samo dva dana u Zvečanu, ispred tzv. Metalove zgrade u ranim jutarnjim časovima zapaljen je automobil lekara i nekadašnjeg predsednika ove opštine, Dragiše Milovića.

Ovo je drugi put da se uništava automobil koji vozi Oliver Ivanović. Pod službeni “Audi”, 2005. godine podmetnuta je bomba, a automobil se nalazio ispred zgrade u kojoj je živeo. Protiv Ivanovića se trenutno vodi ponovljeni sudski proces u vezi sa navodnim ratnim zločinom. U pritvoru je prethodno proveo više od dve godine, a Ivanović sve vreme tvrdi da se radi o montiranom političkom procesu. Kao i Dragiša Milović, percipiran je u javnosti kao umereni političar.

Izvor: KoSSev, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here