Home POLITIKA Vučić: Do kraja godine prosečna plata 440 evra

Vučić: Do kraja godine prosečna plata 440 evra

SHARE

Verujem da će biti još investicija za Niš i da će se smanjivati broj nezaposlenih u
tom gradu, izjavio je danas u Nišu predsednik Srbije Aleksandar Vučić za Radioteleviziju Srbije i ocenio da građani tog dela Srbije sa više optimizma očekuju
budućnost.

Vučić je konstatovao da je prosečna plata u Srbiji 409 evra i da veruje da će do kraja godine taj iznos iznositi 440 evra. Pre tri godine u Nišu je bilo 49.000 nezaposlenih, a danas je manje, rekao je Vučić na pitanje da li je realno da se sadašnji broj nezaposlenih u tom gradu sa 28.000 smanji na ispod 20.000.

Vučić je istakao da država mnogo pažnje posvećuje najsiromašnijim delovima Srbije, poput Pčinjskog,
Jablaničkog, Nišavskog i Topličkog okruga. Najviše je investitora dovedeno na jug Srbije, napomenuo je Vučić i dodao da će završetak izgradnje autoputeva biti pozivnica za nove investicije.

Vučić je naveo da će država pružiti i svaku vrstu podrške razvoju banjskog turizma. Prema Vučiću, za Niš će biti veliki podsticaj i održavanje sastanka u okviru Berlinskog samita. On je ukazao i da se srpske firme suočavaju sa nedostatkom zanatskih radnika, bravara, tesara i zavarivača, i da se to vidi i na izgradnji Koridora 10.

Upitan o zahtevima radnika pojedinih firmi za povezivanje radnog staža i isplatu zarada, Vučić je rekao da je uglavnom reč o firmama koje su do 2009. uništene u procesu privatizacije. Država je već pomagala isplaćivanjem socijalne naknade, ali je najveća pomoć otvaranje novih radnih mesta, rekao je Vučić.

loading...

Upitan o dijalogu o Kosovu, Vučić je rekao da je zadovoljan što je dijalog počeo i da ima mnogo ozbiljnih izjava, poput onoga što je rekao Dušan Kovačević. Prema Vučiću, potreban je opšti društveni dijalog i on veruje u ozbiljnost i odgovornost ljudi u rešenju kosovskog pitanja.

Izvor: Danas/ Piše: Fonet

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here