Home POLITIKA Sednica Skupštine Crne Gore na ivici incidenta: Ukinut imunitet za četvoro poslanika...

Sednica Skupštine Crne Gore na ivici incidenta: Ukinut imunitet za četvoro poslanika DF

SHARE

 

Skupština Crne Gore ukinula je večeras imunitet četvorici poslanika opozicionog Demokratskog fronta (DF), radi vođenja krivičnog postupka protiv njih.

Za skidanje imuniteta glasali su svi poslanici vladajuće koalicije, a poslanici Fronta su napustili sednicu uoči glasanja.

Skidanje imuniteta Milanu Kneževiću, Branku Raduloviću, Marini Jočić i Milutinu Đukanoviću tražilo je Osnovno tužilaštvo u Podgorici koje ih sumnjiči za nasilničko ponašanje u holu Skupštine u februaru ove godine.

I današnje zasedanje je obilovalo uvredama, a u jednom trenutku televizijski prenos je na kratko prekinut zbog verbalnog incidenta.

loading...

Poslanik DF-a Jovan Vučurović je poslanike vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) nazvao “najobičnijim slugama režima” bivšeg premijera Mila Đukanovića, i da među njima “nema osobe s dostojanstvom”, na šta je sa mesta reagovao poslanik DPS-a Andrija Nikolić.

Potom je usledilo dobacivanje iz klupa DF-a, nakon čega je Nikolić ustao i krenuo ka poslanicima Fronta.

Došlo je do obostranog zaletanja poslanika, a situaciju su smirivali poslanici Fronta i DPS-a, kao i skupštinsko obezbedjenje.

U višesatnoj raspravi najmanje je bilo reči o imunitetu, a predsednik Skupštine Ivan Brajović je konstatovao da je rasprava bila “mučna i teška”.

Skupština je u poslednjih nekoliko meseci ukinula imunitet šestorici poslanika Fronta protiv kojih je pokrenut krivični postupak.

DF je i tokom današnje sednice ponovio da vlast “pokušava” da zabrani rad Fronta i da “satanizuje” njegove lidere.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here