Home POLITIKA Janković o dijalogu: Vučić se kukavički zaklanja iza naroda

Janković o dijalogu: Vučić se kukavički zaklanja iza naroda

SHARE
Foto: N1

Lider Pokreta slobodnih građana Srbije Saša Janković ocenio je da je autorski tekst predsednika Srbije Aleksandra Vučića kojim se poziva na unutrašnji dijalog o Kosovu – kukavički, prenosi Blic.

Prisvojio je celokupnu vlast u zemlji, zakondavnu, izvršnu i sudsku, praktično sve institucije, ali se u donošenju teške odluke kukavički zaklanja iza “naroda” i zamislite “građana Srbije”, naveo je Janković.

Ne pita “građane” ni za šta drugo, podsmeva im se, ali mu za Kosovo trebaju. I opozicija. Od nje traži rešenje i dijalog, ukazao je Janković.

Ne treba mu dijalog o siromaštvu, o izbornim uslovima, medijskom mraku, satanizaciji neistomišljenika, gaženju radničkih prava, lažnim investicijama, rušenju vladavine prava, nezavisnosti sudstva, mržnji u društvu koju stvara, ocenio je Janković. “Treba mu dijalog samo o Kosovu, zašto?”

Poziva na dijalog, dodao je on, vređajući one koje zove.

loading...

Vređa sve građane Srbije koji ne misle kao on i ne menjaju mišljenje kad i on, rekao je Janković.

Janković je istakao i da Vučić “u ogromnom tekstu, prepunom fraza” se ne usuđuje da ponudi nijedno konkretno rešenje.

Neka jasno i glasno, slobodno i bez straha predloži rešenje, ne mora da ga krije kao Briselski sporazum, jer sadašnja opozicija nikome ne preti da će visiti sa Terazija, kao što je to činila opozicija u njegovo vreme, predočio je Janković.

Janković je podsetio da je Pokret slobodnih građana jasno rekao šta je za njih na Kosovu bitno – ljudska prava, pre svega Srba i drugog nealbanskog stanovništva, i srpsko kulturno nasleđe.

Izvor: N1

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here