Home POLITIKA Živković: Dobijam anonimne pretnje zbog postavljanja pitanja o firmi Andreja Vučića!

Živković: Dobijam anonimne pretnje zbog postavljanja pitanja o firmi Andreja Vučića!

SHARE

“Bilo je pretnji i ranije kada god sam otvarao tu temu, koja još nije zatvorena”, rekao je Živković

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je da je i poslednjih dana dobijao pretnje zbog toga što je javno postavljao pitanja o pitanju vlasništva u preduzeću Asomakum (Asomacum) iz Beograda.

Živković je agenciji Beta rekao da su pretnje poslednjih dana bile anonimne zbog čega nije podnosio prijave policiji.

“Bilo je pretnji i ranije kada god sam otvarao tu temu, koja još nije zatvorena”, rekao je Živković i dodao da je do pre neki dan u APR-u pisalo da je vlasnik te firme brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Andrej Vučić.

On je dodao da mu je prvi put kada je govorio o Asomakumu pretio lično Aleksandar Vučić u Skupštini Srbije, a da su kasnije pretnje dolazile sa različitih strana od ljudi bliskih vlasti, kao i nekih advokata i dodao da je deo tih pretnji prijavljen policiji.

“Ima ih oko 15 i sve su prijavljene”, naveo je on.

loading...

Poslanik Nove stranke u Skupštini Srbije Zoran Živković zatražio je juče da mu Ministarstvo finansija odgovori ko je vlasnik i direktor preduzeća Asomakum (Asomacum) iz Beograda koje ima otvoren dinarski račun. U saopštenju NS je navedeno da je Živković uputio poslaničko pitanje ministru finansija Dušana Vujoviću u kojem traži da mu se odgovori kako je moguće da i dalje radi preduzeće čije je osnivanje proglašeno ništavnim. Živković je naveo da je preduzeće Asomakum 2. jula ove godine otvorilo dinarski račun.

“Privredno društvo Asomakum osnovano je 2010. godine i prema trenutno dostupnim podacima na sajtovima Agencije za privredne registre i Narodne banke Srbije, u vlasništvu je Andreja Vučića, brata predsednika Srbije Aleksandra Vučića”, naveo je Živković u jučerašnjem saopštenju.

 

On je podsetio da je MUP Srbije 2014. godine utvrdio da je prilikom osnivanja Asomakuma korišćena falsifikovana lična karta Andreja Vučića. “Kako je moguće da preduzeće, čije je osnivanje proglašeno ništavnim jer je tom prilikom korišćena, navodno, falsifikovana lična karta brata aktuelnog predsednika države, pre samo par sedmica otvori dinarski račun? Da li je reč o legalizovanom ‘naprednom’ porodičnom kriminalu”, zapitao je Živković.

Foto: Kurir

( Izvor: Espreso.rs/ Beta)

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here