Home POLITIKA Vučić odgovorio NUNS-u i NDNV-u: Nije potrebna istraga o mojim tvrdnjama, dostaviću...

Vučić odgovorio NUNS-u i NDNV-u: Nije potrebna istraga o mojim tvrdnjama, dostaviću sve podatke

SHARE

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će novinarskim udruženjima, koja od tužilaštva traže njegovo saslušanje povodom izjave da su neka od njih dobijala novac za kampanju zbog rušenja u Savamali, dostaviti sve podatke o tome. Vučić je poručio da nije potrebno da “vode istragu”.

Aleksandar Vučić je naveo da medijska udruženja ne primaju novac direktno za Savamalu, nego da primaju novac “tobož za nešto drugo, a pišu o Savamali”.

“To je opšte poznato i to nije nikakva tajna. Ne moraju da vode nikakvu istragu, dostaviću im ja sve podatke koje mogu da objave”, rekao je Vučić.

On je dodao da niko neće da napiše da novac primaju da bi vodili kampanju povodom Savamale, već to predstavljaju kao istraživačko novinarstvo.

loading...

“Istraživačko novinarstvo su im bile i one laži za Zapadnu Tamnavu, što im je demantovala čak i Svetska banka, pa su za te laži dobili čak i nagradu od Evropske unije. I tih primera imate, ne jedan, već milion, i to nije nikakva tajna. Imate podatke kojim se oni svi hvale”, rekao je Vučić.

Podsetimo, Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) ocenili su danas da nadležno tužilaštvo po službenoj dužnosti treba da sasluša predsednika Srbije Aleksandra Vučića jer je u televizijskom gostovanju izneo saznanja da je neko dobio novac za kamapanju i izazivanje nereda jer je to krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti.

„Ukoliko je govorio neistinu, Vučić je izvršio krivično delo”, navodi se u saopštenju NUNS-a i NDNV-a.

Izvor: B92, B92

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here