Home POLITIKA Vučićev “dijalog”

Vučićev “dijalog”

SHARE
Foto: N1

Vučićev unutrašnji dijalog,

Da li je na pomolu priznavanje Kosova i Metohije ? Da li će to ostvariti i promenom Ustava na kome se zakleo.

I to će sada biti UNUTRAŠNJI DIJALOG?

Vučić i unutrašnji dijalog?

Na vlast su došli obećavajući da ce poništiti sve što su Borko Stefanović i “izdajnički” DS potpisali i da će prekinuti svake dalje pregovore o Kosovu, daa bi 2013 sever Kosova i enklave gurnuli u pravni sistem Kosova. Bez ikakvih konsultacija i dijaloga. Kada su već doveli Srbiju pred svršen čin i kada dolazi vreme da se sagleda i obznani potpisano, poziva na dijalog, da se sa drugima podeli odgovornost i politički teret za jedan netransparentan, od očiju javnosti zamagljen i prikriven pregovaracki proces što je inače manir ove vlasti.

loading...

Hoće apsolutnu vlast, ali neće da bude odgovoran. On podnosi jedino” unutrašnji monolog”, jer da hoće dijalog ne bi opoziciju nazivao svakakvim nipodaštavajućim imenima. Svi mogu da budu odgovorni, Vučić nikad. Interesantno viđenje – ja sam na odgovornoj funkciji, nikoga ništa ne pitam, pregovaram kako se meni sviđa ali neću ja da budem odgovoran za postignuti dogovor.

“Vučićev zabavnik”, emisija na TV pink koja je danima reklamirana kao intervju gde Vučić odgovara otvoreno na pitanja novinara i gledalaca, umesto odgovaranja pretvorila se u ogovaranje političkih neistomišljenika. Međutim, već viđeno kao i svaki put kada Vučić odgovara otvoreno na pitanja, voditeljka nije uspela ništa konkretno da ga pita, naravno ni novinari, a publika kao pomahnitala masa, samo aplauzi kao reakcija na monolog. Opipavanje pusla naroda i priprema javnog mnjenja pod izgovorom unutrašnjeg dijaloga. Šta reći a ne zaplakati, sva moć u rukama jednog čoveka, gde demokratija postoji samo na papiru a svako drukačije mišljenje se odmah predstavlja kao državni udar.

Da li je u pitanju nedostatak hrabrosti da se “mudra” politika izvede do kraja? Zahvaljujući takvoj politici, Vučić je dobio nepodeljenu podrsku zapada i EU, koji su postali nemi i slepi na patnje i bol ovog naroda, kao i na nekorektan odnos prema “plaćeničkoj, izdajničkoj i lopovskoj” opoziciji od koje sada očekuje podrsku.

Veoma neiskren i licimeran potez .

A. S.

 

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here