Home POLITIKA Ko su članovi Nacionalnog saveta za Rusiju i Kinu?

Ko su članovi Nacionalnog saveta za Rusiju i Kinu?

SHARE

Tomislav Nikolić predsedavao prvom sednicom

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić predsedavao je prvom sednicom Nacionalnog saveta na kojoj su prisustvovali članovi tog tela.

Članovi su ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar privrede Goran Knežević, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, državni sekretar u ministarstvu finansija Mirjana Ćojbašić, državni sekretar u ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Ana Langović Milićević.

Sednici Nacionalnog saveta prisustvovali su i članovi Nacionalnog saveta Ivan Mrkić, Dejan Simić, Milan Tadić, kao i v.d. direktora Kancelarije Nacionalnog saveta Nedeljko Tenjović.

Na prvoj sednici Nacionalnog saveta članovi Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom upoznali su se sa dosadašnjim tokom saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom. Članovi Nacionalnog saveta pozdravili su formiranje novog tela, saglasili se da je zadatak Saveta da koordinacijom rada sa ministarstvima pomogne Vladi Srbije da ostvari efikasniju saradnju sa Ruskom Federacijom i NR Kinom, u cilju rasta i daljeg ubrzanja razvoja Srbije, navodi se u saopštenju.

Članovi Saveta saglasili su se da je redovno međusobno informisanje ključno za dalje unapređenje saradnje Republike Srbije sa Ruskom Federacijom i NR Kinom. Na prvoj sednici članovi Saveta dogovorili su i da se kroz redovne sastanke vrši pregled i ocena usaglašenih aktivnosti.

loading...

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here