Home DRUŠTVO Karić i Mali se dogovorili, na korak od realizacije “Tesla grada”

Karić i Mali se dogovorili, na korak od realizacije “Tesla grada”

SHARE

Beograd — Kompanija BK grupa saopštila je da je projekat „Tesla grad“ na korak od realizacije u Makiškom polju.

To je, kako se navodi u saopštenju kompanije Bogoljuba Karića, dogovoreno na sastanku u Gradskoj skupštini sa gradonačelnikom Sinišom Malim, gradskim urbanistom Milutinom Folićem i predstavnicima BK grupe.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo zbog rešenja, pogotovo što će to biti na prostoru Makiša, gde ima i šume, koja će biti oplemenjena parkovskim delom, navode u saopštenju .

Siniša Mali je, kako se dodaje, sugerisao da se u tom delu grada razradi i projekat nacionalnog sportskog stadiona, koji bi takođe gradila BK grupa.

Na sastanku u Gradskoj skupštini je analizirana i dinamika radova. Zajedniči stav je da se godišenje gradi minimum 100.000 poslovnog i stambenog prostora, a da na ovoj lokaciji „Tesla grad“ ima ukupno oko 800.000 kvadratnih metara građevinskih objekata, navodi se u saopštenju.

“Tesla grad“ u Makišu je, kako piše, samo deo projekta koji je Bogoljub Karić ponudio svim gradovima u Srbiju u kojima je sedište okruga, naravno u nešto manjem obimu, zavisno do stvarnih potreba i mogućnosti svakog grada koji prihvati ovaj projekat.

loading...

Povezane vesti

Pored Vučićevog “Beograda na vodi” Karići grade “Tesla siti”

“Izgradnja u Makišu, zapravo je vraćanje sampouzdanja nekad svetski poznatih srpskih građevinskih firmi, koje su gradile širom evropskog, afričkog i azijskog kontinenta. A Tesla grad u Makišu biće gradska celina po ugledu na slične koje postoje u Singapuru, Hongkongu, ali i u drugim velikim svetskim finansijskim centrima”, piše u saopštenju.

“Tesla grad je, zapravo, jedan od onih projekata koji doprinosi jačanju srpske ekonomije i ubrzava reforme koje je predsednik Aleksandar Vučić, kao premijer počeo, a sada kao šef države nastavlja i na međunarodnom planu. Svet će nas onoliko ceniti koliko uspemo da što pre vratimo Srbiji i onu ekonomsku snagu koju je imala i za koju su udareni temelji u fiskalnoj konsolidaciji i privlačenju velikih stranih investitora ne samo iz Evrope, već iz Kine i SAD, što je nesumljivo zasluga predsednika Vučića”, navodi BK grupa.

Izvor: B92

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here