Home DRUŠTVO Vulin: Srbija kontrološe migrante kao ni jedna druga zemlja na migrantskoj ruti

Vulin: Srbija kontrološe migrante kao ni jedna druga zemlja na migrantskoj ruti

SHARE

 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je posle godinu dana združenog rada vojske i policije na graničnim prelazima, 20.167 migranata sprečeno u pokušaju da pređu u Srbiju.

Vulin je rekao da je od tog broja, najveći broj migranata, njih 10.220 došao iz Makedonije, iz Bugarske 9.801 a 146 je bilo iz Crne Gore.

Ministar, koji je obišao pripadnike Zajedničkih snaga vojske i policije na granici prema Bugarskoj na prelazu Vrška čuka, rekao je da su nakon godinu dana pojačane kontrole kretanja migranata i pokušaja ilegalnog ulaska u Srbiju, vojska i policija učinili mnogo.

Ministar je kazao da su se pripadnici vojske i policije borili protiv krijumčara i da je uhapšeno i procesuirano 147 osoba, a da je oko 1.300 migranata, posle proveravanja upućeno u prihvatni kamp u Preševo.

loading...

Prema Vulinovim rečima, zahvaljujući zajedničkom radu vojske i policije Srbija, kao “ni jedna druga zemlja na migrantskoj ruti” kontroliše u potpunosti proces kretanja.

“Više od 90 odsto migranata nalazi se u našim prihvatnim centrima i zahvaljujući radu pripadnika vojske i policije možemo da kažemo da kontrolišemo situaciju na svom terenu. Svi su radili za svoju Srbiju, svi su radili više nego što mi možemo da platimo. Zato moraju da osete poboljšanje standarda, njihove porodice moraju da osete da cenimo njihov rad”, istakao je Vulin.

On je naglasio da su Vlada Srbije, vrhovni komandant Aleksandar Vučić, vojska i policija učinili sve i činiće sve da se svakodnevni život ni u čemu ne menja, i da je svaki građanin Srbije zaštićen i siguran, a Srbija mirna i stabilna.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković je rekao da pripadnici Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova disciplinovano, odgovorno i savesno izvršavaju jedan za državu izuzetno važan zadatak, kao što je zaštita granica Srbije od ilegalnih prelazaka.

General policije Milenko Božović, načelnik Uprave granične policije, istakao je da već godinu dana pripadnici vojske i policije ispoljavaju jedinstvo državnih organa u obezbeđenju državne granice, što je u interesu svih građana Srbije. U obilasku graničnog prelaza su bili i državni sekretar Ministarstva odbrane Aleksandar Živković, i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here