Home DRUŠTVO Makedonska policija pronašla oružje kod granice prema Kosovu

Makedonska policija pronašla oružje kod granice prema Kosovu

SHARE

 

Makedonska policija je danas на području sela Blace, kod granice sa Kosovom, pronašla veću količinu pešadijskog oružja.

Kako je saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Makedonije, u blizini regionalnog puta prema Kosovu, kod sela Blace, u zemljanom kanalu su pronadjena dva ručna raketna bacača M75, puškomitraljez kineske proizvodnje, puškomitraljez sa prigušivačem vatre 7,62 ruske proizvodnje i automatska puška AK kalibra 7,62 milimetra.

Pronađeno je i sedam ručnih bombi, pet upaljača za ručne bombe, tri prazna okvira za automatsku pušku i tri vreće sa ukupno 2.141 metkom.

Akciju pronalaženja sakrivenog pešadijskog oružja je sprovela jedinica skopske policije za nedozvoljenu trgovinu u saradnji sa Upravom MUP za bezbednost i kontraobaveštajne poslove, dve jedinice specijalne policije i Jedinicom za uvid i analizu.

loading...

Policija je izvršila uviđaj, a pronađeno oružje će, u skladu sa naređjenjem tužioca skopskog tužilaštva, biti predato odeljenu za kriminalističko ispitivanje i veštačenje MUP-a Makedonije.

Kako se ističe, skopska policija preduzima mere i aktivnosti da bi u potpunosti rasvetlila taj krivičnopravni dogadjaj kod sela u severnom delu Makedonije.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here