Home DRUŠTVO Krkobabić, prezime ili zanimanje!?

Krkobabić, prezime ili zanimanje!?

SHARE
Foto N1

Ministar zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić izjavio je da je od 4.700 sela 1.200 ostalo pusto, dok u 150.000 kuća niko ne živi.

Ministar je za RTS rekao da je ideja da se mladi ljudi vrate na selo kroz dodelu od 25 do 50 hektara državnog zemljišta, sa jedinim uslovom da ono mora da se obrađuje.

Čovek za sve rezime.

Ovih dana često možemo čuti da je ministar na izletu i uvek obilazi neko novo mesto, lepo je dočekan od nekih tamo ljudi. Samo zamislite, zamislite da svake nedelje imate neki plaćen izlet u Srbiji, prevoz automobilom visoke klase (sa klimom), vozača, plaćen ručak, dnevnicu, a vi za to morate samo da naučite par pasusa napamet i ponavljate ih na svakom izletu, kao da to stvarno mislite, a ushićena masa (vernih pratilaca) aplaudira.

Težak život ministra, ko će bolje razumeti seljaka od njega.

loading...

Nikao je kao pečurka posle kiše, zamenio je oca u stranci, kao u pravoj dinastiji, izmanipulisao penzionere, zaseo u ministarsku fotelju i sad se ustremio na mlade, pamtimo, ali i belezimo (pa barem neki od nas), a ta državna zemlja, pa prvo mora da se vidi čija je i kako je uopšte dospela u ruke našeg “sposobnog” ministra.

Ovo zaista više nema smisla, otišao je u penziju sa 40 godina. Nikad ništa nije radio. I on spašava srpsko selo?

Ko još veruje u to…ne veruje ni on u to što priča!

Gospodine ministre, započnite svoju ideju tako što ćete pokazati volju za tim i otići na selo kao primer mladima, kopajte, sadite nešto, umesto što se bavite verbalizmom i svoje ideje ne sprovodite u delo, nego druge zamajavate. A ne, vi ćete sedeti u Beogradu i prosipati svoju  pamet baveći se podaničkom politikom. Posaljite npr. svog sina kao primer u jedno opustošeno selo da ga oživi ali naravno ne kao rukovodioca.Verujem da će narod zažmuriti na taj nepotizam.

Postavlja se jedno razumno pitanje, kakve veze Krkobabić ima sa zadrugama na selu? Gde je ministar poljoprivrede da nam ovo objasni?

Kada naprednjaci žele nešto da ponude, to se do sada vrlo loše pokazalo, iza toga vrlo verovatno stoji da žele sebe u tom poslu da utale. Ide im od ruke da uzimaju narodski rečeno kajmak, pa hajde onda da ponude poljoprivredno zemljište i uzimaju arendu i zakup, da zaposle podanike, svoje političke poltrone i botove u zemljoradničkim zadrugama na čelo, kada ih oforme.

Nego ministe za sve i svašta, objasnite da li ćete mladima dati obradivo zemljište pod istim uslovima kao i strancima, kao npr. u Fijatu, da deset godina ne plaćaju porez.

Ako će Krkobabić da nam resava problem sa odumiranjem sela, kao što je do sada rešavao raznorazne probleme, ne sumnjamo u uspešnost projekta koji on vodi.

Ministre, naša sela su ugašena, nema dece, nema škola, nema nikakvog sadržaja, ali političari nalik vama opstaju, sede u fotelji koju mi plaćamo i iznova i iznova pričaju kako će jednog dana biti brže, jače, bolje.

 

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here