Home DRUŠTVO Sa direktorom sutra sastanak u 12 časova

Sa direktorom sutra sastanak u 12 časova

SHARE

Radnici Goše nastavljaju da štrajkuju glađu i pregovaraju sa vlasnicima i državom
Ni posle drugog dana pregovora u Vladi Srbije radnici Goše iz Smederevske Palanke nisu uspeli da se dogovore sa državom, ali, kako za Danas kaže predsednik Štrajkačkog odbora u ovoj fabrici Milan Viujičić, finalizovano je “nekih 70 odsto”.

To znači, napominje Vujičić, da su tokom dva dana razgovora sa ministrom privrede Goranom Kneževićem predložene “neke stvari” o kojima ministar treba u ponedeljak da razgovara sa ostalima u Vladi.

– Država ne može da pokrije sve što nam se duguje, ono što su rekli da mogu jeste da deblokiraju račune firme i da pomognu oko reprograma duga za penzijsko i socijalno osiguranje. Ono što sada moramo da uradimo jeste da nađemo zajednički jezik sa rukovodstvom i vidimo kako da se zaostali dugovi plate, makar po ratama – kaže Vujičić.

Radnicima, kako kaže, jeste cilj da dobiju zaostale zarade, ali im je prevashodno cilj da fabrika nastavi da radi. Novi sastanak u Vladi zakazan je za utorak, do tada četvorica radnika koji već nedelju dana štrajkuju glađu nastaviće to da rade i dalje. Sutra u 12 časova u fabrici radnici će, uz posredstvo Agencije za mirno rešavanje sporova, imati sastanak sa rukovodstvom firme, odnosno direktorom Milutinom Šćepanovićem.

Gotovo 350 radnika Goše štrajkuje četiri meseca tražeći isplatu zaostalih zarada, overu zdravstvenih knjižica i povezivanje radnog staža. Ukupan dug bivšeg vlasnika iz Slovačke ŽOS Trnave je radnicima 1,8 miliona evra, a državi na ime poreza čak četiri miliona evra.

Izvor: Danas

loading...
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here