Home DRUŠTVO Na predlog gradonačelnika smenjena direktorka Centra za socijalni rad Beograda

Na predlog gradonačelnika smenjena direktorka Centra za socijalni rad Beograda

SHARE

Upravni odbor Gradskog centra za socijalni rad, na predlog gradonačelnika Beograda Siniše Malog, doneo je odluku o prestanku ovlašćenja v.d. direktora te institucije Mikaini Stevanović.

Odluka je doneta uz saglasnost i konsultacije sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem. O razrešenju i postavljanju novog v.d. direktora Gradskog centra za socijalni rad, odlučivaće se na narednoj sednici Skupštine grada Beograda.

Gradonačelnik Beograda je pre nekoliko dana najavio da će, ukoliko izveštaj posle tragedija u Rakovici i na Novom Beogradu pokaže da je bilo nepravilnosti u radu Centra za socijalni rad, odgovorni biti sankcionisani.

Gradonačelnik Siniša Mali ranije je dao nalog za značajno povećanje obezbeđenja u odeljenjima Gradskog centra za socijalni rad, pa će do kraja jula, na poslovima obezbeđenja biti angažovano dvostruko više ljudi.

Komisija Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja konstatovala je propuste i u radu novobeogradskog odeljenja Gradskog centra za socijalni rad ispred koga je pre desetak dana ubijena L.O. i naložila direktoru tog centra da preduzme mere za utvrđivanje konkretne odgovornosti.

Podsetimo, početkom meseca je muž (46) ubio suprugu ispred Centra za socijalni rad u ulici Tošin bunar, naočigled troje dece, a slično ubistvo potom se dogodilo i u Centru za socijlani rad u Rakovici.

loading...

Izvor: N1

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here