Home DRUŠTVO Građani zagradili “pauka” i naterali da spusti automobil – VIDEO

Građani zagradili “pauka” i naterali da spusti automobil – VIDEO

SHARE

Nezadovoljni građani u Ulici Starca Vujadina, na niškoj Paliluli, opkolili su, legli ispred vozila Parking servisa i primorali ga da spusti podignuti automobil. Ipak, iz Parking servisa saopštavaju da će građanin svakako morati da plati kaznu, bez obzira što su radnici spustili automobil i dodaju da je sve u skladu sa zakonom.

Ova nesvakidašnja situacija i neobičan metod iskazivanja nezadovoljstva i protesta građana protiv rada ,,pauk službe”, koja je bila na ivici sukoba, ovoga puta prošla je, srećom, bez posledica i po građane i po radnike “pauk” službe.

Jedan od očevidaca događaja, Milan Manitašević ispričao je za Južne vesti da je situacija bila “vrlo mučna”.

Čim se vozilo Parking servisa pojavilo, vlasnik automobila je sišao i hteo da ga pomeri. Kako oni nisu odustali, vlasnik automobila, inače stariji gospodin, legao je ispred kamiona Parking servisa da ih spreči da mu odnesu automobil. Tada su oni pokušavali da krenu kamionom da bi ga uplašili da ustane – ispričao je Manitašević.

On dodaje da je takvo ponašanje radnika Parking servisa izazvalo revolt građana koji su se okupili da podrže komšiju.

Tada su se radnici zatvorili u kamion, a zatim je došla policija. Oni su smirili situaciju, a podignuti automobil je spušten – kaže Manitašević.

Ipak, iz Parking servisa demantuju da su odustali od intervencije zbog pritiska građana. Kažu da su radili u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja i da nije bilo potrebe da vlasnik vozila leže ispred ,,pauka”.

Zakonom je predviđeno da se uklanjanje vozila prekida ukoliko se vlasnik pojavi i prihvati da ukloni vozilo. U tom slučaju vozač snosi troškove prethodno preduzetih radnji – saopštavaju iz Parking servisa.

Ti “troškovi” iznose čak 4000 dinara, odnosno toliko vozač mora da plati samo da bi mu “pauk” spustio auto, ako ga zatekne u momentu podizanja.

Ova cena za započeti proces uklanjanja vozila usvojena je odlukom Gradskog veća od 1.avgusta 2016. i važi za sva vozila – pojašnjavaju iz Parking servisa.

loading...

Ukoliko “pauk” služba odnese auto na svoju parking stanicu, kazne su još veće i iznose 10 hiljada do 15 hiljada dinara.

Složno blokirali “pauka” da odnese komšiji auto; video: dexterslabbb

(Južne vesti)

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here