Home DRUŠTVO Stefanović: Identifikovani napadači na novinare na skupu podrške Vučiću

Stefanović: Identifikovani napadači na novinare na skupu podrške Vučiću

SHARE

 

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas  da su Identifikovane  sve osobe koje su napale novinare i građane na skupu podrške predsedniku Aleksandru Vučiću na dan kada je polagao zakletvu i preuzimao dužnost predsednika Srbije.

“Kada se završi krivični postupak, saslušaju svi svedoci, tužilaštvo odobrava izlazak u javnost sa svim činjenicama koje javnost treba da zna”, rekao je Stefanović novinarima u Vladi Srbije.

Upitan da li je “član ekipe ubijenog Aleksandra Stankovića (Saleta Mutavog), Borko Aranitović toga dana bio redar Srpske napredne stranke na skupu”, o čemu je danas pisao Krik, Stefanović je rekao: “Mislim da ovo lice nije bilo redar stranke”.

Dnevni listovi Danas i Kurir objavili su 13. juna fotografije koje, kako tvrde, dokazuju nasilje nad pristalicama opozicije i medijima ispred Skupštine Srbije u centru Beograda, na dan kada je Vučić polagao zakletvu.

loading...

Ta dva lista objavila su na naslovnim stranama fotografije koje pokazuju nasilje nad pristalicom neformalne grupe “Protiv diktature” Markom Radosavljevićem, novinarkom Danasa Lidijom Valtner i Milutinom Markovićem, fotoreporterom.

Na fotografijama se vidi da ih sa skupa ispred Skupštine silom odvode krupni muškarci, kratke kose i s naočarima za sunce, a listovi tvrde da je policija prisustvovala, ali da nije reagovala.

To se desilo 31. maja, u centru Beograda, kada su pristalice opozicije pokušale da se okupe ispred Skupštine da bi protestovale zbog stupanja Vučića na dužnost predsednika, a na istom mestu se održavao miting podrške Srpske napredne stranke Vučiću.

Napad se dogodio u trenutku kada je novinarka Danasa uzimala izjavu od jednog opozicionara.

Takođe, novinarka Insajdera i fotograf i novinar VICE-a, koji su hteli da fotografišu grupu krupnih momaka koji su pravili incidente ispred Skupštine Srbije, napadnuti su verbalno uz pretnje. Grupa je opkolila novinare i pretila da će ih fizički napasti ako ne prekinu da fotografišu uz konstataciju da “ništa ne sme izaći u javnost”.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here