Home POLITIKA Šabić za Insajder: Gojković ne poznaje Zakon, mogu da budem i član...

Šabić za Insajder: Gojković ne poznaje Zakon, mogu da budem i član stranke

SHARE

 

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić, komentarišući izjavu predsednice Skupštine da Šabić treba da podnese ostavku zbog davanja političkih izjava, rekao je za Insajder da Gojković ne poznaje Zakon o povereniku koji ne zabranjuje političko delovanje.

„Maja Gojković kao da je opterećena sa mnom. Pre samo dva meseca je obmanjivala javnost da imam dvostruko veću platu nego što imam, dok joj novinari nisu objasnili da to nije istina. Takođe, predsednica Skupštine ne poznaje ni Zakon o Povereniku pošto on ne da ne zabranjuje političko delovanje, već dozvoljava Povereniku da bude čak i član političke partije,“ kaže Šabić za Insajder, dodavši da prema zakonu Poverenik jedino ne sme da bude funkcioner stranke.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković danas je pozvala poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića da da ostavku na mesto poverenika i krene u kampanju za mesto gradonačelnika Beograda povodom pisanja medija da bi Šabić mogao biti kandidat pojedinih opozcionih stranaka za gradonačelnika.

Šabić kaže za Insajder da je to još jedna manipulacija Maje Gojković s obzirom da je, kako navodi, bar „četiri ili pet puta“ rekao za medije da nije kandidat za gradonačelnika Beograda niti je vreme za takva pitanja.

loading...

„Ispada da Gojković bolje zna od mene šta ću ja da radim,“ kaže Šabić za Insajder.

On je dodao i da je ovo još jedan vid pritiska na nezavisne institucije.

Šabić je u nedavnom intervjuu za Kurir rekao da mu građani i političari često sugerišu da bi trebalo da se kandiduje za gradonačelnika Beograda na izborima koji se očekuju iduće godine.

On je tada precizirao da o tim sugestijama nije razmišljao, jer, kako je naveo, još nije vreme za razmišljanje o beogradskim izborima, kao i da ima još stvari koje kao poverenik pokušava da reši.

Izvor: Insajder

 

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here