Home DRUŠTVO Protest UNS-a i NUNS-a Skupštini Srbije

Protest UNS-a i NUNS-a Skupštini Srbije

SHARE

 Udruženje novinara Srbije (UNS) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), kao ovlašćeni predlagači, najoštrije protestuju protiv odluke poslanika u Narodnoj skupštini Srbije da ne izaberu kandidata ova dva novinarska udruћenja Živojina Rakočevića za člana odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

U saopštenju se podseća da su UNS i NUNS, dve najreprezentativnije profesionalne novinarske organizacije u Srbiji, prvi put predložile Rakočevića, kao kandidata, još u avgustu 2015, a zatim i u avgustu prošle godine.

Rakočević je prvi put predložen nakon što je duže vreme bilo upražnjeno mesto člana odbora koji se bira na predlog novinarskih udruženja.

Ovaj postupak poslanika vladajuće koalicije pokazuje da vlast ne želi da u odboru Agencije za borbu protiv korupcije sedi predstavnik novinarskih udruženja koja nisu pod kontrolom.

Postavlja se pitanje šta to vlast želi da sakrije u Agenciji za borbu protiv korupcije. Živojin Rakoиević, novinar i književnik, koji živi i radi u Gračanici, diplomirao je na Katedri za srpsku književnost i jezik Filološkog fakulteta u Prištini, a magistrirao na Univerzitetu u Beogradu. Bio je osnivač i urednik KiM Radija, Glasa juga, potpredsednik Udruženja novinara Srbije i član saveta Republičke radiodifuzne agencije. Danas je direktor Doma kuture u Gračanici. FoNet

Izvor: Danas

loading...
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here