Home POLITIKA Gojković: Šabić da podnese ostavku, on i Janković odlaze u prošlost

Gojković: Šabić da podnese ostavku, on i Janković odlaze u prošlost

SHARE
Foto: N1

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković danas je pozvala poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića da da ostavku na mesto poverenika i krene u kampanju za mesto gradonačelnika Beograda.

 – Molim vas da date ostavku na mesto poverenika i da danas krenete u kampanju za mesto gradonačelnika jer više će vas poštovati građani – rekla je Gojković tokom rasprave o izboru novog zaštitnika građana u Skupštini Srbije, a povodom natpisa da bi Šabić mogao biti kandidat pojedinih opozcionih stranaka za gradonačelnika.
 Ona je kazala da se bivši ombudsman Saša Janković, dok je obavljao tu funkciju, kao i poverenik Šabić bave politikom i istakla da oni odlaze u prošlost.

– Šabić i Janković su političari koji odlaze u prošlost Srbije i time je Srbija napravila velik korak – rekla je Gojković, podsećajući da i povereniku uskoro ističe mandat.

Ona je kritikovala i vršioca funkcije ombudsmana Miloša Jankovića navodeći da je on podoban određenim političkim krugovima, a da se niko ne pita da li je podoban građanima.

Kako je istakla, njena očekivanja od novog zaštitnika su zato da bude bolji od svog prethodnika.

Gojković je kazala i da će parlament sigurno razmatrati izveštaj novog zaštitnika kad ga podnese, i da očekuje da to bude “izveštaj rada, a ne tuđeg rada i nerada”.

Poverenik Rodoljub Šabić nedavno je izjavio da mu građani i političari često sugerišu da bi trebalo da se kandiduje za gradonačelnika Beograda.

loading...

Izvor: Blic

loading...

2 COMMENTS

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here