Home DRUŠTVO Završen prvi dan pregovora o zahtevima radnika Fijata: Bez izjava o konkretnom...

Završen prvi dan pregovora o zahtevima radnika Fijata: Bez izjava o konkretnom dogovoru

SHARE

 

Predsednik Štrajkačkog odbora kragujevačke fabrike Fijat Krajsler automobili Srbija Zoran Marković rekao je da razgovori Vlade Srbije, radnika i predstavnika Fijata idu u konstruktivnom smeru.

Marković je posle petosatnih pregovora u Vladi Srbije rekao da se pregovori nastavljaju sutra u Vladi Srbije u istom sastavu.

“Pošto razgovori idu u dobrom pravcu i traži se izlaz iz problema još ne možemo da daje nikakve izjave”, rekao je Marković novinarima ispred Vlade Srbije.

Na pitanje kako komentariše tvrdnje pojedinih radnika da ih ne predstavljaju pravi sindikalci, on je odgovorio: “Ovo je Srbija” i slegao ramenima.

loading...

Razgovori su počeli danas u 12.00, a učestvovali su predstavnici Fijata, premijerka Srbije Ana Brnabić i predstavnici radnika.

Radnici traže povećanje plata, nadoknadu za prevoz kada se vraćaju iz noćne smene, bolje uslove rada i nagradu za efikasnost.

Radnici Fijat Krajsler automobili Srbija danas su posle 16 dana prekida zbog generalnog štrajka ponovo na svojim radnim mestima.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić otvorila je pregovore i zahvalila radnicima na odluci da prekinu štrajk i nastave sa proizvodnjom, kao i rukovodstvu kompanije na otvorenoj komunikaciji u prethodnom periodu.

“Problem uvek može da iskrsne, ali je važno da se na vreme razgovara o tome i zajednički pronadje rešenje”, rekla je Brnabić i dodala da je Vlada u te svrhe oformila posebne institucije koje se bave mirnim rešavanjem sporova, kao i da se ubuduće na ovakve mehanizme treba više oslanjati.

Predstavnici Fijat Krajsler autormobili zahvalili su premijerki na angažmanu i vremenu da se pitanje štrajka u FCA, koji je počeo 27. juna, reši.

Pregovorima, osim premijerke Ane Brnabić, prisustvuju ministri rada i privrede Zoran Đorđević i Goran Knežević.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je zahvalila predstavnicima Štrajkačkog odbora što su imali razumevanja, prekinuli štrajk i došli na pregovore, a istovremeno i poslovodstvu “Fijata” na učešću u pregovorima.

Prisutna je generalna direktorka kompanije Fijat u Srbiji Silvija Verneti, kao i predstavnici Štrajkačkog odbora.

Podsetimo, premijerka je sinoć iza zatvorenih vrata u Skupštini grada Kragujevca više od dva sata razgovarala sa predstavnicima štrajkača gde je proizvodnja obustavljena 27. juna i privolela ih da prekinu štrajk o počnu pregovore s rukovodstvom.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here