Home DRUŠTVO Vlada Srbije laže "kralja"

Vlada Srbije laže "kralja"

SHARE

* Ta bratija uzajamnog uvažavanja do obožavanja najpre opljačka državna i opštenarodna dobra, a onda međusobno podele priznanja za dobro urađen posao

Staro pravilo parlamentarne monarhije glasi: “Kralj kraljuje, a Vlada vlada”. Srbija, međutim, nije parlamentarna nego “kupleraj monarhija” u kojoj Vlada ne vrši vlast nego laže našeg “kralja”, pa ne zna za Boga.

Zato ja, u ime svih onih koji iz “sitnosopstveničkih” i “nepatriotskih” razloga odbijaju da budu podanici, našem nepotkupljivom, skromnom, dostojanstvenom, pravednom, pažljivom, razumnom, hrabrom i dalekovidom “kralju” i pišem ovo pismo istine.

Najveća od čitavog niza laži koje su tvoji podanici iz oblasti finansija izrekli prošle nedelje glasi: “Država je sve bogatija jer je budžet sve puniji”. Istina glasi: Vladin budžet je puniji iz godine u godinu, a građani su u isto vreme sve siromašniji. Dva su osnovna razloga takvog stanja stvari. Prvi razlog je pored smanjenja plata i penzija, taj što prihodi od poreza u budžetu ne rastu zbog povećanja proizvodnje, zaposlenosti i standarda stanovništva, već zbog bezdušnog povećanja svih vrsta poreza i akciza, pa dok traje traje.

Drugi razlog što je Vlada sve bogatija a građani sve siromašniji, “kralju” naš dobri, jesu neviđene pljačke i krađe tvojih podanika iz vladajuće koalicije. Jaz između njihove retorike i naše političke i ekonomske stvarnosti je nepremostiv. Iza njihovog kvazipatriotizma, iza navodne ljubavi i zaklinjanja u državu i naciju, krije se najveća pljačka u istoriji Srbije. Suština njihove vlasti jeste neviđena pohlepa kojom je zatrovana ogromna većina tih tvojih podanika i zato te oni obožavaju. Krađa i otimanje privatne svojine kao što je slučaj Savamale, dečja su igra prema pljački našeg novca iz Vladinog budžeta preko nameštenih javnih tendera za poslove koji često i ne postoje. Ta bratija uzajamnog uvažavanja do obožavanja najpre opljačka državna i opštenarodna dobra, a onda međusobno podele priznanja za dobro urađen posao.

I na kraju, mudri naš “kralju”, neko te od tih tvojih lopovskih saradnika pogrešno savetuje, pa ti komentarišeš svaki nespokoj svakog svog građanina. Prošle nedelje si povodom hapšenja Dejana Anđusa rekao, citiram: “Neka državni organi rade svoj posao. Neka sve ispitaju. Evo i mene. Da li neko može da kaže da sam ja nekome uzeo novac?” (kraj citata). Tvoji državni organi bi i ovako i onako radili svoj posao, ali kad ti kažeš da i tebe ispitaju, neverne Tome odmah pomisle, našeg “kralja” nešto muči čim traži potvrdu da je čist.

loading...

Ne dozvoli da se o tome priča i čuvaj se lopovskih “petokolonaša”, dobri naš i plemeniti “kralju” kupleraj demokratije. U ime onih koji nisu “izdajnici” nego ne vole tebe zbog okruženja, verujući u onu narodnu izreku “S kim si takav si”, pozdravlja te Milojko Pantić.

Piše: Milojko Pantić

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here