Home DRUŠTVO Mihajlović: NIN zloupotrebljava slobodu štampe

Mihajlović: NIN zloupotrebljava slobodu štampe

SHARE

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da naslovna strana novog broja nedeljnika NIN, na kojoj se današnja Srbija poredi sa najstrašnijim nacističkim logorom, predstavlja zloupotrebu slobode štampe, o kojoj bi trebalo da se izjasne novinarska udruženja.

Mogu da razumem da provokativne naslovne strane privlače čitaoce, kao i da neki mediji ima drugačiji, pa i izrazito kritički politički stav prema vlasti, ali ne razumem da se sloboda štampe koristi za poređenje sopstvene zemlje sa nacističkim logorom, navela je Mihajlović u pisanoj izjavi.

Ona je poručila da bi možda bilo bolje da su mediji poput NIN-a, koji danas brinu za prava radnika u “Fijatu“, svojom kritikom pokušali da utiču na tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića i ministra Mlađana Dinkića da ispregovaraju drugačije uslove sa stranim investitorom.

Uslovi odobreni investitoru i prava radnika, za koje je NIN danas zabrinut, ogledalo su sposobnosti, namera i ličnih interesa tadašnjih pregovarača sa srpske strane, baš kao što je predstavljanje tog ugovora kao posao veka za Srbiju ogledalo medija u vreme Tadićeve vlasti, zaključila je Mihajlović.

Izvor: Danas

loading...
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here