Home DRUŠTVO Završen štrajk u Gorenju: Povećane plate radnicima

Završen štrajk u Gorenju: Povećane plate radnicima

SHARE

 

Radnici i menadžment fabrike rashladnih uredjaja Gorenje Valjevo postigli su danas dogovor o povećanju zarada za 3.000 dinara za sve radnike u proizvodnji i za one koji su direktno vezani za proizvodnju, kao i o povećanju iznosa za topli obrok za 1.000 dinara, dok će ostali zaposleni dobiti samo povećanje plata od 1.000 dinara za topli obrok.

Kako navode izvori internet novina Kolubarske.rs, dogovor je relativno brzo postignut uz obostrano razumevanje, a potpisali su ga jedan od direktora Gorenja Simon Kumer i predstavnik Sindikata fabrike rashladnih uredjaja Slobodan Stanojlović.

Dodaje se kako su se “potpisnici sporazuma dogovorili da uspostave socijalni dijalog u cilju rešavanja pitanja od interesa za sve učesnike i potpunog, blagovremnog, pravilnog i sveobuhvatnog rešavanja svih prava, obaveza i odgovornosti zaposlenih kod poslodavca”.

Pored povećanja zarada, prema ranijem dogovoru, svim radnicima u proizvodnji biće isplaćena jednokratna naknada od 3.000 dinara za otežane uslove rada, koju će primiti uz julsku zaradu.

loading...

Radnici su na današnjim pregovorima insistirali da povećanje zarada u istom iznosu dobiju svi zaposleni u proizvodnji, njih 965, a ne da to povećanje bude različito u zavisnosti od visine primanja, kako je to menadžment predložio u petak.

Radnici su na današnjim pregovorima prihvatili ponudu menadžmenta da za topli obrok dobiju po 1.000 dinara više i to svi zaposleni, tako da će umesto dosadašnjih 1.300 dinara za topli obrok biti isplaćeno 2.376 dnara.

Gorenje u Valjevu posluje deset godina i za to vreme proizvedeno je pet miliona frižidera i zamrzivača namenjem prvenstveno inostranom tržištu.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here