Home DRUŠTVO Vukomanović: Dosta su radnici krvarili za otadžbinu

Vukomanović: Dosta su radnici krvarili za otadžbinu

SHARE

Povodom izjave ministra za rad Zorana Đorđevića

Ljubav prema otadžbini ne podrazumeva težak rad za malu platu. Patriotizam je nešto drugo. Ministar Đorđević je očigledno u svojoj ministarskoj tašni prilikom selidbe u novi resor poneo govor iz svog bivšeg vojnog resora.

To je istakla poslanica Dijana Vukomanović za portal KomentarPress, povodom izjave ministra za rada Zorana Đorđevića da radnici Fijata iz ljubavi prema Srbiji treba da obustave štrajk.

Ona je dodala da vremena jesu teška, ali dosta su radnici i seljaci masovno krvarili za otadžbinu u ratu. „Red bi bio da barem u miru ne moraju da se žrtvuju i da na poslu “ginu” za malu platu“, rekla je Vukomanović.

Uroš Piper iz tima Vuka Jeremića izjavio je za KomentarPress da bi bolje bilo da ministar Đorđević rešava pitanje tragičnih zločina u Centrima za socijalni rad, čiji smo svedoci poslednjih dana, umesto što štrajk u Fijatu.

„Italijanska kompanija nije privatna firma koja je samostalno došla u Srbiju, već iza tog dolaska stoji naša država i zato sada ne sme da okrene leđa radnicima. Nažalost, svedoci smo da krupni kapital “vrti gde burgija neće”, pa ova kvazizabrinuta vlast za prava radnika sada pokazuje svoje pravo nemilosrdno lice“, naveo je Piper.

Predsednik NUNS Slaviša Lekić istakao je da ova izjava ministra Đorđevića kandiduje za staru funkciju: „što znači da ubaci u rikverc i vrati se u garažu“.

loading...

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here