Home POLITIKA Šta rade ministri bez portfelja: Đukić Dejanović brine o natalitetu, Popović o...

Šta rade ministri bez portfelja: Đukić Dejanović brine o natalitetu, Popović o inovacijama i naučno-tehnološkim parkovima

SHARE

 

U Službenom glasniku su objavljena zaduženja ministara bez portfelja u Vladi Srbije Slavice Đukić Dejanović i Nenada Popovića.

Kako se navodi u Odluci koju je potpisala predsednica Vlade Ana Brnabić, Slavica Đukić Dejanović se zadužuje da “prati stanje, predlaže mere i učestvuje u koordinaciji u oblasti demografske i populacione politike”, posebno u oblastima s niskom stopom nataliteta.

Ona ima zaduženja u oblasti politike nataliteta, “kvaliteta i produžetka života, reproduktivnog zdravlja i unutrašnjih migracija”, kao i zaduženja kad je reč o izradi nacionalnih dokumenata i pripreme kampanja u vezi sa demografskom politikom.

Nenad Popović, kako se navodi u Odluci, zadužuje se da “prati stanje, predlaže mere i učestvuje u koordinaciji u oblasti inovacija i tehnološkog razvoja”.

loading...

Kako je navedeno, Popović se posebno zadužuje da prati i utvrđuje rok realizacije sledećih projekata: Naučno-tehnološki park Beograd, Naučno-tehnološki park Novi Sad, Institut Biosens u Novom Sadu, Institut za fiziku u Beogradu i Elektronski fakultet u Nišu.

Izvor: N1, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here