Home DRUŠTVO RADNICI GOŠE ZAPOČELI ŠTRAJK GLAĐU: Sudski izvršitelji su u fabrici, počela zaplena!

RADNICI GOŠE ZAPOČELI ŠTRAJK GLAĐU: Sudski izvršitelji su u fabrici, počela zaplena!

SHARE
FOTO: ZORANA JEVTIĆ

“Svi su nas ostavili”, poručuju radnici Goše!

Četvorica radnika Goše danas su počeli štrajk glađu. Oni su se na tu vrastu radikalizacije odlučili nakon više od 110 dana štrajka. Neke od kolega hteli su da se pridruže ali zbog lošeg zdravstvenog stanja nisu mogli.

Radnici Goše do sada su na po tri sata svakog dana blokirali pružni prelaz na međunarodnom železničkom koridoru Beograd – Solun. Od sutra, kako najavljuju u razgiovoru za N1, blokade će se produžiti na pet sati u periodu od 7 do 12 časova svakog dana a ako ni to ne bude dovoljno da se ispune njihovi zahtevi, blokade će produžiti do 15 časova.

Kako ističu, ne mogu da veruju da država nema mehanizam da ih zaštiti. Za razliku od drugih radnika koji sada štrajkuju, napominju da oni ne traže nikakva povećanja plate već da im poslodavac isplati samo ono što su zaradili.

“Svi su nas ostavili”, poručuju radnici Goše.

Prema njihovim rečima, za poslednja dva meseca su primili po 100 dinara a firma svakom od njih, na ime neisplaćenih plata, duguje izmedju 500.000 i 600.000 dinara.

loading...

Zbog toga što su radnici u štrajku firma nije u stanju da ispuni svoje obaveze prema kupcima a neki od njih su već podneli tužbu. Kako saznajemo, sudski izvršitelji su danas bili u fabrici i počeli su sa zaplenom.

 

(Izvor: Espreso.rs / N1)

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here