Home DRUŠTVO “MEDUZA” IZNAD GRČKE Srbi otišli na letovanje, sačekali ih GRAD I SNEG,...

“MEDUZA” IZNAD GRČKE Srbi otišli na letovanje, sačekali ih GRAD I SNEG, a u hotel se IZLILA REKA (FOTO, VIDEO)

SHARE

Srpske turiste, koji se trenutno nalaze na letovanju u Grčkoj, umesto vrelog sunca i mora sačekale su provale oblaka, grad, munje i gromovi, pa čak i sneg! Razlog je oluja “Meduza” koja se nadvila nad jugom Balkana.

– Za sada smo bezbedni ali sve je potopljeno. Sutereni su evakuisani na gornje spratove, vodu su isključili. Jutros smo budili sve da premeštaju kola ali posle sat vremena većina automobila je bilo pod vodom. Ljudi bosi gaze kroz vodu u kupaćim gaćama i idu da spšavaju kola. Pojedini sede napolju, i pokušavaju da sačuvaju aurtomobile. Mi čuvamo decu, na prvom smo spratu… Ako ne ostanemo bez interneta javljaćemo se – rekao je jedan od naših turista iz Toronija za “Blic”.

Toroni

Foto: Privatna arhivaToroni

Gosti iz Srbije, koji koji su odseli u hotelu “Despotiko” na Sitoniji, evakuisani su danas iz hotela zbog reke koja se izlila i poplavila ceo kraj. Kako kažu, hotelu trenutno ne može da se priđe od vode.

– Pale su velike količine kiše za poslednjih 12 sati na Sitoniji, između Nikitije i Toronija. Na putevima ima i odrona, kamenja i drveća, pa se saobraćaj odvija usporeno. Hotel “Despotiko” u kojem se nalazilo oko 20 naših turista je evakuisan. Potpuno je potopljen jer se reka izlila i u hotel, koji se nalazi odmah pored plaže.

Deo grupe kojima je ostalo nekoliko dana do kraja odmora krenuli su nazad za Srbiju, a ostalima tražimo smeštaj u drugim hotelima i apartmanima. U kontaktu smo sa njima, trudimo se da svima pomognemo – kaže za “Blic” Uroš Đukić iz turističke agencije “Mitos travel”.

loading...

Foto:Privatna arhiva

Kako ističe Đukić, prema prognozama u Grčkoj prestanak padavina se očekuje do večeras.

Naši građani okačili su veliki broj slika i video snimaka vremenskih neprilika koje su ih zadesile u jednoj od omiljenih srpskih letnjih destinacija.

Srpski turisti izbacuju vodu

Foto: Facebook/Live from Greece / screenshotSrpski turisti izbacuju vodu

Ovako je u Leptokariji:

Kako se vidi na snimcima, bujice su preplavile ulice, a poplave prete da ugroze i prizemne apartmane, pa su mnogi turisti iz Srbije, sa kofama u rukama, krenuli u odbranu svojih soba.

– Haos, ima tri slivnika od kojih nijedan ne funkcionise, da nisu počeli da izbacuju vodu počela bi da nam ulazi u sobe – napisala je autorka snimka na kojem Srbi kofama izbacuju vodu sa prizemne terase.

Porto Koufo

Foto: Privatna arhivaPorto Koufo

– Jedan automobil subotičkih registracija ostao je potpuno potopljen u Porto Koufo. Dosta gostiju hotela nije imalo sreće sa parkingom – javlja naš čitalac.

Foto:  / Privatna arhiva

Toroni poplavljen

Foto: Facebook/Live from Greece / screenshotToroni poplavljen

Meduza iznad Grčke

Foto:  FacebookMeduza iznad Grčke

Sivi oblaci blindirali su nebo iznad Grčke. U pojedinim delovima zemlje leteli su krovovi kuća, a polja i ulice su ostale pod vodom.

Najkritičnije će biti tokom današnjeg dana, predviđaju meteorolozi, a prenose tmaošnji mediji. Očekuju se da će Meduza zahvatiti i Trakiju, kao i centralnu Makedoniju i Tesaliju.

(blic)

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here