Home DRUŠTVO Goran Rakić novi predsednik Srpske liste

Goran Rakić novi predsednik Srpske liste

SHARE

 

Goran Rakić je izabran za novog predsednika Srpske liste na današnjoj izbornoj sednici te građanske insijative u Kosovskoj Mitrovici.

Pored predsednika, izabrano je i Predsedništvo Srpske koga čine Slavko Simić, Ivan Todosijević, Stevan Vulović, Milovan Krivokapić, Srđan Mitrović, Saša Milošević, Srđan Popović i Darko Jeftić.

Novi generalni sekretar Srpske liste je Zoran Mojsilović dok je šef kancelarije za saradnju sa medijima Igor Simić.

Obraćajući se posle izborne sednice, Rakić je naveo da je osnovni cilj Srpske liste zaštita srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

loading...

“Nastaviću da se borim za bolji život srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Predstoji nam period u kome će Srpska lista nastaviti borbu ne samo za Srbe već i za Gorance, Bošnjake, Turke, Rome i sve druge zajednice koje su u proteklom periodu bile gradjani drugog reda”, rekao je novi predsednik Srpske liste.

Rakić je naveo da u toj borbi ima mesta za “sve iskrene i dobronamerne borce ali ne i za samostalne strelce čiji je lični interes iznad nacionalnog”.

“Srpska lista će sačuvati mir, boriće se u Skupštini Kosova za govornicom. Tu politiku mira započeo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a dosledno je sledila Kancelarija za Kosovo i Metohiju na čelu sa direktorom Markom Đurićem”, rekao je Rakić.

Navodeći da je jednoglasno izabran na predlog dosadašnjeg predsednika Srpske liste Slavka Simića, Rakić je najavio da će sve buduće odluke te inicijative biti donošene konsenzusom.

“Odluke nećemo donositi brzopleto, konsultovaćemo se sa predsednicima i Beogradom i nakon toga odlučićemo šta je dobro za srpski narod na Kosovu i Metohiji”, kazao je Rakić.

Izvor: Beta

NUNS i UNS pozvali Srpsku listu da ne diskriminiše medije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvali su danas rukovodstvo Srpske liste na Kosovu da ne diskriminiše medije i da u komunikaciji s novinarima poštuje standarde međunarodnih konvencija o slobodi informisanja.

Srpska lista je bez objašnjenja odlučila da bojkotuje informativni portal KoSSev, naveo je NUNS i dodao da Srpska lista nije pozvala taj portal na svoju prvu Izbornu skupštinu.

NUNS je naveo da očekuje da se Srpska lista ponaša u skladu sa svojim javno proklamovanim ciljem “zaštita prava na informisanje” iz stranačkog Proglasa od 12. maja ove godine.

Negodovanje zbog nepozivanja novinara portala kossev.info na konferencije Srpske liste je izrazilo i Udruženje novinara Srbije.

UNS je naveo da je prema tvrdnjama urednika taj portal vraćen na mejling listu Srpske liste tek kada im je 9. juna poslata informacija da je Srpska lista kažnjena zbog predizbornog spota.

U isto vreme ova redakcija prestala je da dobija i pozivi na događaje opštinskih struktura i odeljenja Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica, navodi se u saopštenju.

Izvor: Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here