Home DRUŠTVO DS: Ako Fijat ode, biće kriva vlast, a ne radnici

DS: Ako Fijat ode, biće kriva vlast, a ne radnici

SHARE

 

Demokratska stranka je saopštila danas da, ako Fijat ode iz Srbije, za to neće biti krivi radnici koji traže povećanje plata, već će biti kriva vlast jer nije ispunila obećanja u vezi sa izvozom FIAT 500L u Rusiju.

“Radnici su samo kolateralna šteta nesposobnosti Vlade da ispuni svoja nagomilana obećanja i današnje ogoljeno svaljivanje krivice na radnike za sve probleme jeste očajnički pokušaj traženja krivca”, navodi se u saopštenju.

Ds ističe da se zbog lažnih obećanja “vlast Aleksandra Vučića pokazala kao neozbiljan, nekompetentan i nepouzdan partner”.

U saopštenju povodom višednevnog štrajka radnika Fijata, DS podseća da je država suvlasnik fabrike u Kragujevcu i da ima obavezu da nađe održivo rešenje koje će stimulisati i radnike i kompaniju.

loading...

“Pozivamo režim da prekinu perfidnu kampanju u kojoj legitimne zahteve radnika označuju kao krivca za čitavu situaciju u vezi sa tom fabrikom”, naveo je DS.

Ugovor Fijata i države Srbije ističe za godinu dana.

Podsetimo, desetak dana pre predsedničkih i parlamentarnih izbora 2008. godine tadašnji ministar ekonomije Mlađan Dinkić i potpredsednik “Fijata” Afredo Altavila potpisali su memorandum o zajedničkom ulaganju između države Srbije i kompanije Fijat, kojim je predviđeno otvaranje fabrike automobila u Kragujevcu.

Investicija Fijata na srpsko trište korišćena je u kampanji Borisa Tadića za predsednika, dok su Ujedinjeni regioni Srbije na čijem je čelu bio Mlađan Dinkić Fijat koristio kao jedan od glavnih rezultata. Tadašnja opozicija kritikovala je ovu investiciju kao i tajnost ugovora.

Svečano otvaranje fabrike bilo je dvadesetak dana pre parlamentarnih izbora 2012. godine i njemu su prisustvovali  premijer Mirko Cvetković kao i ostali zvaničnici Srbije.

Međutim, do danas građani Srbije nisu upoznati sa detaljima potpisanog ugovora.

Izvor: Beta, Insajder

 

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here